Πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ρεντίνας  η ενημερωτική εκδήλωση με θέματα  την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου κι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ρεντίνας  ενημερωτική εκδήλωση με θέματα  την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

Η δράση οργανώθηκε από εκπαιδευτικούς του σχολείου  και είχε ως  στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας  απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και την κινητοποίησή τους σε σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: ο κύριος Νικολαΐδης Γεώργιος , εκπρόσωπος  της εταιρείας Φωτοκύκλωση , ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές ειδικά για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού ,ο κύριος Σαββόπουλος Χρήστος, υπεύθυνος Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλβης ,ο οποίος παρουσίασε μια εισαγωγική ενημέρωση  για την ανακύκλωση στο Δήμο Βόλβης  και έφερε στο σχολείο μας τους κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού υλικού που του ζητήσαμε  και τέλος  ο κύριος Κωνσταντικάκης Κώστας , υπεύθυνος της εταιρείας Green Solution EE ,ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ως συμβολική δράση κάποιοι μαθητές εγκαινίασαν τους καινούριους κάδους ανακυκλώνοντας παλιό ηλεκτρονικό υλικό του σχολείου.

Τέλος ,οι μαθητές μας αποφάσισαν να προτείνουν σχέδιο δράσης για ένα ακόμη πιο πράσσεινο  σχολείο!

Γιατί η σωτηρία του πλανήτη είναι στα χέρια μας !

Ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ρεντίνας ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 20 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.