Σχέδιο «αναδιαρθρώσεων»

Η συμμετοχή του Γερμανού Rolf Geinert (δημάρχου/συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης) σε διάφορα συνέδρια, συνιστά μια ακόμη εθιμοτυπική επιβεβαίωση της γερμανικής διείσδυσης στη χώρα μας, η οποία όμως περνάει δυστυχώς απαρατήρητη.

Είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα της οικονομικής ισοπέδωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, πυκνώνουν προκλητικά οι επισκέψεις Γερμανών παραγόντων οι οποίοι καταφθάνουν στην «αποικία χρέους» για «δουλειές».

Ένα ευρύτατο «πρόγραμμα» δράσεων «Ελληνογερμανικού» ενδιαφέροντος με όραμα την «ανάπτυξη» το οποίο περιλαμβάνει συνέδρια, σεμινάρια, ανταλλαγές επισκέψεων, υπογραφή συμφωνιών, εμπορικές εκθέσεις, επιμορφώσεις στελεχών, μεταφορά τεχνογνωσίας και καταλήγει ακόμη και σε γραφικές αδελφοποιήσεις πόλεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η πιο ακραία  και απροκάλυπτη όψη της γερμανικής επικυριαρχίας αφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήδη, από το Μάρτιο του 2010 η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπέγραψε συμφωνία με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σε εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, πέρασαν κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία 12 ελληνικοί δήμοι, δυο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση (Διοίκηση Αττικής).

Όσο ψευδεπίγραφος ήταν ο τίτλος της συμφωνίας που υπεγράφη, άλλο τόσο αποπροσανατολιστική ήταν η περιγραφή του περιεχομένου της. Αποκλειστικός σκοπός της ήταν η πλήρης οργανωτική αναδιάρθρωση των δήμων (μείωση προσωπικού κατά το ένα τρίτο), η εκχώρηση μιας σειράς λειτουργιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες  και η συνδιαχείριση, μέσω του ΕΣΠΑ, σημαντικών κερδοφόρων τομέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπό την εποπτεία του επιτρόπου Χανς Φούχτελ υλοποιείται ένα εκτεταμένο σχέδιο «αναδιαρθρώσεων» που εκποιεί μια σειρά πεδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο στόχαστρο των γερμανικών συμφερόντων, μέσω του ελέγχου των ΟΤΑ, έχουν τεθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δήμων, η συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο, η εκχώρηση κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες , η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας κ.α.

Επειδή πρέπει η  τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ο τόπος εφαρμογής των συμμετοχικών και αμεσοδημοκρατικών θεσμών, ένα πεδίο άσκησης πραγματικής δημοκρατίας, επιβάλλεται:

Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να λειτουργούν ως δίκτυο προστασίας της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τις λειτουργίες – αρμοδιότητές της από κάθε αλλότρια προς τα συμφέροντα της κοινωνίας αγοραία εκμετάλλευση και  εκποίησή τους.

Να καταδείξουμε την επελαύνουσα διείσδυση των γερμανικών οικονομικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν τον πλούτο της πατρίδας μας και να καταγγείλουμε εκείνους τους δημοτικούς παράγοντες που ανέχονται ή συνεργούν στην επερχόμενη λεηλασία.

Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας του ζητήματος της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Δεν αποδεχόμαστε καμία «αναπτυξιακή» βοήθεια από τους εντεταλμένους της Μέρκελ γιατί ξέρουμε καλά τα αποικιακά κίνητρά τους. Ούτε εκλιπαρούμε τους «πεφωτισμένους» της Δύσης να μας δείξουν το δρόμο. Το δρόμο θα τον βρει μόνος του ο ελληνικός λαός…

VolviPress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.