Στην τελική ευθεία ο βιολογικός σταθμός Σταυρού – Βρασνών

Μετά από πολυετή μάχη με την γραφειοκρατία (πραγματική λερναία ύδρα) και τις δαιδαλώδης διαδικασίες, φτάσαμε επιτέλους στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης ενός έργου στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Βόλβης, ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα ζωής και την περιβαλλοντική προστασία, που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Σταυρού και Βρασνών, δηλαδή του βιολογικού σταθμού, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στους δυο οικισμούς.
Έχει ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη του Έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΣΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ», με αριθμός προκήρυξης 2021/S 100-265126.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.480.000,00 ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020». Ο διαγωνισμός είναι διεθνής ηλεκτρονικός και έχει καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 15η Ιουλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το έργο αποτελεί το τελευταίο τμήμα της συνολικής Πράξης: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΣΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ».

Η πράξη υλοποιείται στη βάση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης ΔΕΥΑΒ (Κύριος του Έργου), της ΑΝΕΘ (Φορέας Υλοποίησης) και τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου 55 χιλιομέτρων, καθώς και 6 αντλιοστασίων στους οικισμούς Σταυρού και Βρασνών, έργο προϋπολογισμού 14.500.000,00 ευρώ.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση «Μάλαμα Πηγάδι» έναντι της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, πλέον 6μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας.

Διαμαντής Λιάμας

Δήμαρχος Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.