Στο εδώλιο για πλαστογραφία διευθύνουσα σύμβουλος γνωστού εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού

Για τις πράξεις της πλαστογραφίας και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, παραπέμπεται να δικαστεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 διευθύνουσα σύμβουλος εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκατηγορούμενος μαζί της ο άλλοτε πνευματικός καθοδηγητής αδελφότητας μοναχών μοναστηριού που εδρεύει στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στον οποίο αποδίδεται η ηθική αυτουργία στις παραπάνω άδικες πράξεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κατηγορουμένη Α.Π. κατάρτισε πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορούμε να έχει έννομες συνέπειες, έκανε δε και στη συνέχεια χρήση του συγκεκριμένου εγγράφου.

Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε υπό την ιδιότητα της νόμιμης εκπροσώπου της ανώνυμης εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού με εκκλησιαστικό περιεχόμενο έντυπο αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού με το οποίο ανήγγειλε την οικειοθελή αποχώρηση της μηνύτριας από την θέση εργασίας της ως υπαλλήλου της ανωτέρω εταιρείας, θέτοντας στο εν λόγω έντυπο και μία υπογραφή στη «Ο/Η Μισθωτός» κατ’ απομίμηση της υπογραφής της φερόμενης ως υπογράφουσας πρώην υπαλλήλου, χωρίς την εντολή, τη γνώση, τη συναίνεση ή την έγκριση αυτής, στη συνέχεια έκανε χρήση του εντύπου καθόσον το υπέβαλε στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης παραπλανώντας τους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Αποτέλεσμα ήταν η εργαζόμενη παρότι απολύθηκε, να μην μπορεί να λάβει αποζημίωση και επίδομα ανεργίας!

Ακόμη κατηγορείται ότι υπέγραψε και υπέβαλε στον ΟΑΕΔ, με την ιδιότητα της νομίμου εκπροσώπου του τηλεοπτικού σταθμού υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφει ότι ο μισθωτός αποχώρησε από την επιχείρηση οικειοθελώς. Η δήλωση αυτή θεωρείται ψευδή και η κατηγορούμενη γνώριζε την αναλήθεια. Ως ηθικός αυτουργός σε όλες τις παραπάνω πράξεις φέρεται ο πατήρ Ν. Π., ο οποίος εμφανίζεται ως πνευματικός καθοδηγητής της χριστιανικής αδελφότητας που ζει σε μοναστήρι στην Ασπροβάλτα, θέση από την οποία προ ημερών, απομακρύνθηκε από τον Μητροπολίτη Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλες ανάλογες υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και θα απασχολήσουν τα δικαστήρια το επόμενο χρονικό διάστημα.

www.dikastiko.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.