Το μείζον πρόβλημα των γονέων Βρασνών δήμου Βόλβης

μεταφορά μαθητώνΠαραθέτουμε τις ενέργειες που κάναμε ως γονείς:

Όλο αυτό το διάστημα έγιναν άκαρπες προσπάθειες από την πλευρά των γονέων για την ανεύρεση του λόγου διακοπής της μεταφοράς των μαθητών και την επίλυση του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Α΄Βάθμια Εκπαίδευση μας έγινε γνωστό ότι η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών κα Ματαυτσή έχει ενημερώσει εγγράφως από την 8η Μαρτίου την Α΄Βάθμια Εκπαίδευση για την διακοπή μεταφοράς των μαθητών και στη συνέχεια η Α΄Βάθμια Εκπαίδευση ενημέρωσε την Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για το θέμα.

Η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι διεξήχθησαν δύο διαγωνισμοί για την ανάληψη σύμβασης μεταφοράς των μαθητών, εκ των οποίων στον 1ο υπογράφηκε σύμβαση με το ΚΤΕΛ Ασπροβάλτας έως την 28.02.2015 , ενώ στον 2ο δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Έπειτα από παραπομπή της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης απευθυνθήκαμε στην Δημοτική μας αρχή για επίλυση του προβλήματος. Η Δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές της η μεταφορά των μαθητών και ως προτεινόμενη λύση δόθηκε η αίτηση έγκρισης άδειας μεταφοράς με δημοτικό λεωφορείο. Η παραπάνω διαδικασία θα είναι χρονοβόρα, πιθανολογείται ότι η αίτηση έγκρισης άδειας θα διαρκέσει πάνω από 6 μήνες, επομένως δεν δίνει άμεση επίλυση στο πρόβλημά μας και είναι άγνωστη η θετική έκβασή της.

Ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες και συζητήσεις με διαρκώς μετατιθέμενη την ευθύνη, καμία αρμόδια αρχή δεν ανέλαβε την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών.

5 Μαΐου 2015
Nicoletta Ntantari

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

19 + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.