Το νερό χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο προς πόση σε περιοχές του δήμου Βόλβης

nero-akataliloΔιαβάσαμε σήμερα στην Διαύγεια μια απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Βόλβης

Περίληψη

Έγκριση έκπτωσης 50% στην αξία της κατανάλωσης της ύδρευσης για την Τ.Κ. Στίβου, την Τ.Κ. Νικομηδινού και τον οικισμό Μικροκώμη, λόγω του ότι το νερό χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο προς πόση.

Το Δ/κό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου το άρθρο 5 του Ν.1069/80 και μετά από συζήτηση.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει έκπτωση 50% στην αξία της κατανάλωσης της ύδρευσης, στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν για τις Τ.Κ. Στίβου και Νικομηδινού και θα αφορούν τη χρήση από15/03/2013 και για αόριστο χρονικό διάστημα και για τον οικισμό Μικροκώμη από 31/8/2012 και για αόριστο χρονικό διάστημα.

Εάν αλλάξει κάτι στην ποιότητα νερού και χαρακτηριστεί κατάλληλο προς πόση σε κάποια από τις περιοχές, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. θα βγάλει ανακοίνωση η οποία θα σηματοδοτεί και τη άρση της έκπτωσης λόγω ακαταλληλότητας.

Η Απόφαση αυτή πήρε τον αύξοντα αριθμό 68/2014.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καρακίτσος Χ. Απόστολος

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τίποτα. Απλά θα μεταφέρουμε αυτά που είπε η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Β σε μία επίσης σημερινή ανάρτηση στην Διαύγεια.

«η διασφάλιση παροχής καθαρού και υγιεινού νερού, σε όλους τους καταναλωτές αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πέρα από τον προγραμματισμό και σχεδιασμό σωστών έργων, είναι αναγκαίο να τηρούνται ανελλιπώς οι διαδικασίες ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς. Για να εξασφαλίζεται η υδροδότηση με απόλυτα ασφαλές και υγιεινό πόσιμο νερό, θα πρέπει να διενεργούνται δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε αντιπροσωπευτικά και προκαθορισμένα σημεία ολόκληρου του δικτύου διανομής, από την πηγή υδροληψίας μέχρι την διάθεση στον καταναλωτή και να γίνονται μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις των δειγμάτων, έτσι ώστε να παρέχονται σε τακτική βάση, στοιχεία για την οργανοληπτική και μικροβιολογική ποιότητα του νερού που διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα της απολύμανσης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ 38295, ο έλεγχος του πόσιμου νερού γίνεται με δοκιμαστικές και ελεγκτικές παρακολουθήσεις.»

 

3 thoughts on “Το νερό χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο προς πόση σε περιοχές του δήμου Βόλβης

  1. Δηλαδή τώρα που μειώθηκε η τιμή του νερού τι θα γίνει?

    α) Επειδή το κάνανε φθηνότερο θα μπορούν οι πολίτες των παραπάνω κοινοτήτων να πίνουν μολυσμένο νερό αλλά σε καλύτερη τιμή οπότε όλα καλά?

    β) Υπάρχει περίπτωση με την μείωση της τιμής του νερού μελλοντικά να ”αλλάξει” κάτι στην ποιότητα του νερού χωρίς να κουνηθεί κανείς από την ΔΕΥΑΒ? και

    γ) Όταν θα υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα ζωτικής σημασίας απλά θα μειώνουμε την τιμή του λογαριασμού και των δημοτικών τελών ώστε να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου?

    Με την ίδια λογική όσες κοινότητες του δήμου μας δεν έχουν αποχέτευση θα πρέπει να μην πληρώνουν αποχέτευση, όσοι οικισμοί δεν έχουν επαρκή φωτισμό να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη κ.ο.κ.

    Μα καλά στη ΔΕΥΑΒ πιστεύουν το πρόβλημα που έχει ο κόσμος στους οικισμούς με το ακατάλληλο νερό είναι η τιμή του ή ότι δεν μπορεί να το πιεί?

    Οι πολίτες δεν θέλουν ελεημοσύνη, θέλουν καθαρό νερό και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες και όχι στο πως θα κλείσουν τα στόματα με μία μείωση της τιμής του νερού.

  2. Που είναι οι έλεγχοι νερού Οέο?
    Κατ΄αρχήν όλη αυτή η ιστορία είναι γενικά ύποπτη, και μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Υποτίθεται ότι κόβονταν κονδύλια για τον έλεγχο νερού από την ΔΕΥΑΒ.
    Δημοσιεύθηκαν ποτέ τα αποτελέσματα ανά Δημοτική Ενότητα, και αν ναι πότε και πού?
    Αν έγιναν και το νερό κρίθηκε ακατάλληλο, η ΔΕΥΑΒ τι έκανε ώστε να προστατέψει τους Δημότες ως όφειλε?
    Θα πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες στους επικεφαλής της ΔΕΥΑΒ, για το αν ΓΝΩΡΙΖΑΝ και άφηναν τον κόσμο να καταναλώνει το ακατάλληλο νερό έτσι αβίαστα.
    Μήπως πρόκειται για παράβαση καθήκοντος , αδιαφορία προς την υγιεινή και την ασφάλεια των πολιτών?
    Μήπως πρέπει να γίνει ΕΔΕ και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες?
    Και αν δεν υφίστανται όλα τα παραπάνω, πώς γίνεται “ξαφνικά” ένα μήνα μετά τις εκλογές το νερό να είναι ακατάλληλο?
    Εάν αλλάξει κάτι στην ποιότητα νερού και χαρακτηριστεί κατάλληλο προς πόση σε κάποια από τις περιοχές, η ∆.Ε.Υ.Α.Β. θα βγάλει ανακοίνωση η οποία θα σηµατοδοτεί και τη άρση της έκπτωσης λόγω ακαταλληλότητας. …..
    Μα εδώ από το 2010 υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύματα περί ακαταλληλότητας νερού στην λεκάνη ολόκληρη, με τι θα στρώσει με αγιασμό?
    Ο Δήμαρχος πρέπει να ζητήσει άμεσα ΕΔΕ και να αποδώσει τις όποιες πειθαρχικές ευθύνες αναλογούν στους επικεφαλείς που παίζουν με την υγεία και τις ζωές των Δημοτών.
    Δήμαρχε καρατόμησε τους τώρα.
    Σε ψηφίσαμε , έχεις υποχρέωση απέναντι στον κόσμο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.