Βρασνά: Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2015

Φωτογραφία: Απόστολος Πεκρίδης

Φωτογραφία: Απόστολος Πεκρίδης
Φωτογραφία: Απόστολος Πεκρίδης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 55 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό ( Λονδίνο , Άμστερνταμ ) την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015. Για τα Βρασνα την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χαλκιδικής

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν γύρω στα 60 άτομα, θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Όλοι συγκεντρώθηκαν για να μας στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα περίπου 3000 μητέρες -μέλη του δικτύου μας (δεν έχουμε ακριβές νούμερο ακόμη).

Στα Βρασνά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ,αναμνηστικά και δωράκια σε όλες τις μαμάδες και τα παιδιά μας απασχολήθηκαν ευχάριστα . Υπήρξε ενημέρωση από την Σύμβουλο Θηλασμού και μαζέψαμε πράγματα για τους πρόσφυγες.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»

Η συνδιαχειρίστρια της ομάδας,
Σαπουνά Μαρία

thilazo2

thilazo3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.