Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η λειτουργία του νέου δρομολογίου Ζαγκλιβέρι – Λαγκαδάς

ktelΠραγματικότητα μπορεί πλέον να θεωρηθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Λαγκαδά, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία ενός νέου δρομολογίου α) από το Ζαγκλιβέρι προς τον Λαγκαδά και β) από το Λαγκαδά προς το Ζαγκλιβέρι.

Με την εφαρμογή του Ν. 3852/2010, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιείται μέσω ΚΤΕΛ, η οποία έως σήμερα δεν παρείχε καμία σύνδεση με το διοικητικό κέντρο του Δήμου, αφού εξυπηρετούσε μόνο προορισμούς από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν ενεργειών του Δήμου Λαγκαδά εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 5240/19-04-2016 Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Καθιέρωση νέας λεωφορειακής υπεραστικής γραμμής και δρομολογίου μεταξύ των οικισμών Ζαγκλιβερίου – Λαγκαδά», καθορίζοντας στην ουσία την συγκοινωνιακή σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων με το διοικητικό κέντρο του Δήμου, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που εδρεύουν σε αυτό.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου στο Δημαρχείο Λαγκαδά μεταξύ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Κορώνειας & Καλινδοίων κ. Κεμαλμά και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου κ. Οικονόμου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κ. Τσόλη, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του νέου δρομολογίου.

Πρόκειται για ένα δρομολόγιο διπλής διαδρομής, α) από το Ζαγκλιβέρι, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων προς τον Λαγκαδά (με ανταπόκριση ΚΤΕΛ για τα χωριά Αδάμ και Ν. Καλίνδοια) και β) από τον Λαγκαδά προς το Ζαγκλιβέρι.

Η συχνότητα του δρομολογίου θα είναι εβδομαδιαία. Ημέρα πραγματοποίησης: Η Τρίτη.

Ώρες Δρομολογίων: Ένα πρωινό δρομολόγιο στις 9:00 π.μ. από το Ζαγκλιβέρι προς το Λαγκαδά και επιστροφή το μεσημέρι στις 13:00 μ.μ.

Αφετηρία: H υπάρχουσα ΣΤΑΣΗ ΚΤΕΛ Πλατεία Ζαγκλιβερίου.

Τέρμα: Τερματικός σταθμός ΟΑΣΘ, στην είσοδο της πόλης, όπου λειτουργεί ήδη για τα λεωφορεία ΟΑΣΘ & ΚΤΕΛ.

Διαδρομή: Ζαγκλιβέρι – Γερακαρού – Βασιλούδι – Άγιος Βασίλειος – Καβαλάρι – Τερματικός σταθμός Λαγκαδά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.