Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατάρτισης στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών στον Λαγκαδά

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση του κύκλου σεμιναρίων για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών που υλοποιεί ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο του έργου «Ευδόκιμη Γη» με χρηματοδότηση από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP AG.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σε δέκα (10) εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα διεξαχθούν σε διήμερα έως το τέλος Μαΐου 2018. Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, θα επιλεγούν πέντε (5) εκπαιδευόμενοι στους οποίους θα γίνει ατομική εκπαίδευση – συμβουλευτική για μια καλλιεργητική περίοδο. Παράλληλα θα υλοποιηθεί κατάρτιση συνολικής διάρκειας 30 ωρών σε θέματα τυποποίησης – μεταποίησης του πρωτογενούς προϊόντος.

Όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται εγκαίρως.

Κατά τη χθεσινή έναρξη των σεμιναρίων, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης τόνισε τη σημασία του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στην κατάρτιση των παραγωγών του Δήμου: «Ο Δήμος Λαγκαδά θα συνεχίσει να στηρίζει την εκπαίδευσή τους υιοθετώντας πρωτοβουλίες που θα δίνουν κίνητρα ενασχόλησης και επένδυσης στην πρωτογενή παραγωγή». Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Μπέρσο ως εκπρόσωπο της TAP AG για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά στην υλοποίηση παρόμοιων έργων, σημαντικών για τους δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.