Υλοποίηση Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον δήμο Βόλβης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο δήμο Βόλβης η υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίουσε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά την συμβασιοποίηση των τεχνικών έργων (πάρκινγκ και ανάπλασης πάρκων) που περιέχονται στο αντικείμενο της σχετικής Πράξης, ο δήμος προχωρά στη δημοσίευση και των διαγωνισμών προμήθειας και εξοπλισμού που θα συνοδεύσουν το κύριο έργο.

Στο φυσικό αντικείμενο του Υποέργου 6 με τίτλο ΄Προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων’, συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνδρομητικές κάρτες για τους χρήστες καθώς και σχετικό λογισμικό υποστήριξης για την άδεια χρήσης και λειτουργίας του συστήματος.

Συγκεκριμένα το αυτοματοποιημένο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα δημόσιας χρήσης, με ηλεκτρική υποβοήθηση, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς τα μετά τη χρήση σε κάποια από τις διαθέσιμες ζώνες στάθμευσης.

Τα συστήματα μίσθωσης δημόσιας χρήσης ποδηλάτων, τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.

Πρόκειται για συστήματα όπου μια ομάδα ποδηλάτων είναι διαθέσιμη προς χρήση από μια κοινότητα χρηστών που αποτελείται από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες των ποδηλάτων.

Οι λόγοι υιοθέτησης συστημάτων μίσθωσης ποδηλάτων είναι πολλοί και προφανείς. Αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για την μείωση των ρύπων στην πόλη και την βελτίωση της υγείας των χρηστών.
Παρέχουν την δυνατότητα της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης και συμβάλλουν στην οικονομία.

Στο φυσικό αντικείμενο του Υποέργου 8 με τίτλο ΄Προμήθεια ηλεκτρικού απορριμματοφόρου’, συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια ενός τετράκυκλου ηλεκτρικού οχήματος με ανοικτού τύπου καρότσα και ανατροπή, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μέγιστης ταχύτητας περίπου 45 χλμ/ώρα και αυτονομίας μετακίνησης άνω των 70 χλμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.