ΜΜΕ και Ανανιάδης εναντίον δημάρχου Βόλβης

mmeΑκροδεξιό μέτωπο σπέρνει τον τρόμο στη Βόλβη

Καθοδηγούμενο από τοπικά και «εισαγόμενα» ακροδεξιά στοιχεία είναι το μέτωπο κατά των προσφυγόπουλων που επιχειρείται να στηθεί στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης.

ΕΘΝΟΣ 12/10/16

Διαβάζοντας τον παραπάνω οχετό που ονομάζουν «άρθρο» οι συντάκτες τους, απαντάμε πως ο μόνος τρόμος που απλώνεται στην Βόλβη είναι από την προπαγάνδα που ασκείται από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και τις αλληλέγγυες ΜΚΟ, που αποκομίζουν οικονομικά οφέλη, αναπτύσσοντας αδιαφανείς δραστηριότητες.

Τρόμο επίσης σπέρνει η ανοησία και άγνοια αρθρογράφων εμετικών  δημοσιευμάτων, που προφανώς δεν έγιναν από επιτόπια ρεπορτάζ.

Δεν γνωρίζουμε αν ο συντάκτης του άρθρου είναι δημοσιογράφος, κομματικό στέλεχος, απλό φερέφωνο ή οικοδόμος.

Πάντως είναι άριστος στον χειρισμό της λάσπης.

Διαβάζοντας κάποιος το συγκεκριμένο άρθρο, αυτομάτως αντιλαμβάνεται ότι η αξιοπιστία της δημοσίευσης είναι ισοδύναμη με ένα άρθρο της Αυριανής, της εποχής του Παπανδρέου.

Παρόντες στην συνάντηση των Γονέων του Συλλόγου Προφήτη, θέλουμε απλά να καταδείξουμε την προσπάθεια κάποιων να κατευθύνουν την κοινή γνώμη έτσι όπως τους βολεύει, ή έτσι όπως συμφέρει αυτούς που υπηρετούν.

Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με κομματικά φερέφωνα και έμμισθους κονδυλοφόρους, όπως και δεν μπορείς να αντιπαλέψεις την κρατική προπαγάνδα που επιβάλλεται με όλες τις μορφές τις εξουσίας, ακόμα και με εισαγγελείς.

Διαβάσαμε άρθρα για «ρατσιστές γονείς», «γαλάζιο Δήμαρχο», «ξενοφοβικούς», «Χρυσαυγίτες» και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Μάλιστα ένας δημοσιογράφος της κακιάς ώρας, έγραψε ότι ο Δήμαρχος Βόλβης παρείχε κάλυψη στους γονείς, επικροτώντας την απόφαση των γονιών, να μην στείλουν τα παιδιά σχολείο….

Μόνο ένας ηλίθιος, χωρίς ίχνος ντροπής θα μπορούσε να γράψει δημόσια: ο «γαλάζιος» δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε, αλλά… έριξε και λάδι στη φωτιά.

Οι συντάκτες του volvipress.gr είμαστε από τους λίγους που ασκούν έντονη κριτική στην Διοίκηση Λιάμα, όμως δεν δεχόμαστε την λάσπη εναντίον της.

Ο Δήμαρχος Βόλβης καταδίκασε την επίθεση στον διευθυντή του Σχολείου, εκφράζοντας την κατανόηση για το πρόβλημα που του τέθηκε από τους γονείς, και την υπόσχεση να πράξει ότι είναι δυνατόν μέσα από τις αρμοδιότητες του, για την καλύτερη επίλυση του ζητήματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Διαβάστε την σχετική του δήλωση

Στο ότι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπάλληλοι της με τους χειρισμούς τους και την αδιαλλαξία τους πυροδότησαν τις αντιδράσεις κάνοντας πράξη το  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», συντασσόμαστε μαζί του.

Δεν έχουν καμία θέση οι φασιστικές νοοτροπίες σε ένα δημοκρατικό κράτος, ειδικά όταν αποζητάτε την συνεργασία της κοινωνίας.

Όσο δε για τις ρατσιστικές αηδίες που γράφονται σε διάφορα άρθρα τις θεωρούμε απλά προπαγάνδα και τις προσπερνάμε.

Δεν θα μας προκαλούσε καμία εντύπωση αν έγραφαν ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλβης έβαλε το λουκέτο, προτρέποντας τους γονείς να λιθοβολήσουν το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές….

Όμως ένα νόμισμα έχει 2 όψεις, και δυστυχώς όλοι εστιάζονται στους Γονείς και στον Δήμαρχο Βόλβης αλλά κανείς δεν εστιάστηκε στον προταίτιο της δημιουργίας αυτής της έκρυθμης κατάστασης..

Ο Π. Ανανιάδης

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που έβαλε μπουρλότο σε πολλές τοπικές κοινωνίες της χώρας με την προχειρότητα των χειρισμών του;

Ποιος είναι ο Διευθυντής κ. Π.Ανανιάδης που βρίσκεται στην θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας;

Η τελική εικόνα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που θέλει να αυτοπροβάλλει ο Κύριος  Ανανιάδης.

Αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του:

«Ως Διευθυντής στα ΕΠΑΛ του Ευκλείδη προσπαθώ να δημιουργήσω ένα δημοκρατικό και θετικό κλίμα στο σύλλογο των καθηγητών και σε όλη τη σχολική κοινότητα : καθηγητές, γονείς και μαθητές, για να κάνουμε πράξη το ανοικτό στην κοινωνία σχολείο.
Η επικοινωνία είναι ανοιχτή. Τα προβλήματα που προκύπτουν θεωρούνται φυσιολογικά και αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό τρόπο. Όλοι αισθάνονται ότι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους και αυτές που είναι καλές γίνονται πράξη από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. Ο καθένας αισθάνεται ότι τον σέβονται και τον εκτιμούν. Κανένας δεν κατηγορείται, η συζήτηση επικεντρώνεται στο πρόβλημα».

Η σημερινή πραγματικότητα

Η προχειρότητα των χειρισμών στο θέμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων απέδειξε ότι ο ίδιος ο Π.Ανανιάδης όχι μόνο αναιρεί τα όσα ο ίδιος δημοσίευσε ως έργο του, αλλά με την στάση και την ειρωνεία απέναντι στους γονείς, και τις τοπικές αρχές απέδειξε ότι μπροστά στις προσωπικές, πολιτικές ίσως φιλοδοξίες δεν διστάζει να διχάσει ολόκληρες κοινωνίες.
Αντί λοιπόν να εστιαστεί στο να πραγματοποιήσει διάλογο και συνεργασία με τους γονείς και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, επέλεξε τον δρόμο της αντιπαλότητας και της πόλωσης με την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών στον Εισαγγελέα εναντίων των γονέων εκμεταλλευόμενος τον ρατσιστικό νόμο.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο TV 100 στις 13/10/16 δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Δήμαρχο Βόλβης ότι δεν ενημέρωσε τους Δημότες του, βγάζοντας ουσιαστικά την ουρά του απ έξω, αποποιούμενος τις ευθύνες του.

Ας τελειώσει πια αυτή η καραμέλα περί ρατσισμού, γιατί ζώντας από κοντά, το θέμα των προσφύγων έχουμε αποκομίσει μια μεγάλη εμπειρία και βιώματα του πραγματικού ενδιαφέροντος  της κυβέρνησης, για  την τύχη των προσφύγων και του ενδιαφέροντος των «αλληλέγγυων» που δραστηριοποιούνται στους χώρους «φιλοξενίας» κολαστήρια.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.