«Μαθήματα Αλληλεγγύης» από τον Δήμο Λαγκαδά

agglikaΕίκοσι εννέα (29) μαθητές θα φοιτήσουν δωρεάν σε ιδιωτικά Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την εκμάθηση αγγλικής γλώσσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα Αλληλεγγύης» που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά.

Η δράση έχει σκοπό την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλα τα παιδιά του Δήμου και την έμπρακτη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών, με τη δωρεάν πρόσβαση στην εκμάθηση ξένης γλώσσας. Η επιλογή των 29 δικαιούχων έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Γονέων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Β.Ε. “PALSO” κας Άννας Γκρίζου Φράγκου και τη θερμή ανταπόκριση των αδειοδοτημένων από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρων Ξένων Γλωσσών της περιοχής.

Πολύτιμοι υποστηρικτές της δράσης είναι και οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου, με τις χορηγίες των οποίων αγοράστηκε μέρος του εκπαιδευτικού υλικού (φροντιστηριακά βιβλία αγγλικών, γραφική ύλη) για τους μαθητές.

Η θερμή ανταπόκριση των ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία της νέας πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Η αλληλεγγύη και η ουσιαστική στήριξή τους,  βοήθησαν στην διεύρυνση του κοινωνικού δικτύου του Δήμου ενώ ενθαρρύνουν να ενισχυθούν οι δράσεις για τη στήριξη των συνδημοτών που δοκιμάζονται.

Συνεργαζόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών:

 1. Γαζέτη Ασπασία, Ζαγκλιβέρι
 2. Ζαχαρία Ευανθία, Λαγκαδάς – Λαγυνά
 3. Καραρούδη Αναστασία, Άγιος Βασίλειος
 4. Κοτσώνη Παναγιώτα, Λαγυνά
 5. Λέτσιου Περσεφόνη, Ασκός – Σοχός
 6. Μανωλούδη Μέλισσα, Λαγκαδάς – Λαγυνά
 7. Μαυρίδου Ζωή, Λαγκαδάς
 8. Νικολή Θεοδώρα, Κριθιά – Άσσηρος
 9. Πόνη Δήμητρα, Λαγκαδάς
 10. Ταυρίδου Ευανθία, Λαγκαδάς
 11. Τζιτζιλάκη Θεοδώρα, Άσσηρος

Αθλητικοί Σύλλογοι που συνεργάστηκαν για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού:

 1. Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Λαγκαδά – ΑΠΕΛ
 2. ΑΡΗΣ Καβαλαρίου
 3. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Κολχικού
 4. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Αγίου Βασιλείου

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.