Άρθρο του Δήμαρχου Βόλβης: Τόσο κοντά με τόσα πολλά

liamasΕίναι καιρός οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να ανακαλύψουν εκ νέου τον δήμο Βόλβης. Να επισκεφθούν και πάλι τις ακτές του Στρυμονικού κόλπου, την Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και τον Σταυρό. Δεν θα είναι απλώς παραθέριση δίπλα σε επτά βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία οργανωμένες ακτές και η επιλογή ενός ιδανικού περιβάλλοντος για οικογενειακές διακοπές, αλλά η οικονομική λύση για μια εξόρμηση μακριά από το πολύβουο κέντρο.

Οι επιλογές δεν είναι όμως μόνο οι καλοκαιρινές, ούτε περιορίζονται στο παραλιακό μέτωπο. Τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, σε λιγότερο από μισή ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται πλειάδα από ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, όπως το Κάστρο της Ρεντίνας και το Βήμα του Απόστολου Παύλου, επιλογές αναψυχής όπως τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας ή οι γραφικοί ορεινοί οικισμοί με τους φιλόξενους κατοίκους.

Ο δήμος Βόλβης επιδιώκει να «συστηθεί» εκ νέου στους Θεσσαλονικείς, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται πολύ κοντά τους, μέσα από μεγάλα οδικά δίκτυα, προσφέροντας πολλές δυνατότητες διαφυγής από την καθημερινότητα, χωρίς μεγάλο κόστος. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος, της παράδοσης, της ιστορίας και της σύγχρονης παραγωγικής δυναμικής μας.

Και κυρίως να προβάλουμε το πιο πολύτιμο κεφάλαιο μας: το φυσικό περιβάλλον. Με τη λίμνη Βόλβης, τον σημαντικότερο ίσως υδροβιότοπο της χώρας, που φιλοξενεί σπάνια κι ενδημικά είδη, με μοναδικά παραλίμνια και παραθαλάσσια δασικά συστήματα όπως της Απολλωνίας και του Σταυρού, με περιοχές ιδανικές για ορεινούς περιπάτους και δραστηριότητες, όπως ο Ρήχιος ποταμός, συνθέτουν μια ιδανική πρόταση για τους λάτρεις της φύσης. Να γευθούμε τα τοπικά προϊόντα, από τη νόστιμη λιμνίσια λιπαριά και τα θαλασσινά του Στρυμονικού έως τα γαλακτοκομικά προϊόντα των ορεινών οικισμών, τη ρίγανη της Μαυρούδας και πλήθος τοπικών παραδοσιακών συνταγών, που ποικίλουν από οικισμό σε οικισμό.

Μετακινηθείτε για λίγο από την πολύβουη πόλη και γνωρίστε και πάλι την Ελλάδα: το βουνό, την πεδιάδα, τη λίμνη και τη θάλασσα, που βρίσκεται πολύ κοντά σας. «Αποδράστε» με Ελλάδα….

Διαμάντης Λιάμας

karfitsa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.