Ο δήμος πρέπει να πρωτοστατήσει στην κρίση

Nik 0 Σχόλια

koinoniki-politiki-600Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης και των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βόλβης

Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη δημιουργίας πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στην περιοχή, από συλλόγους και πολίτες (κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, φροντιστήρια, τράπεζες τροφίμων κ.α.) και στην περαιτέρω καλλιέργεια του εθελοντισμού και στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.α.).

Ο δήμος πρέπει να πρωτοστατήσει στην κρίση. Χωρίς χρήματα και δομές βέβαια, καλείτε να πετύχει, μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να στήσει κοινωνικές δομές και να στηρίξει τις ήδη υπάρχουσες. Πρέπει επίσης παρά τη μεγάλη οικονομική δυσκολία να προσπαθήσει να μεταφέρει κάποια κονδύλια στις κοινωνικές δομές για να δώσει ένα μήνυμα στην κοινωνία. Το στοίχημα είναι να γίνουν αλλαγές στις συμπεριφορές και στον τρόπο διοίκησης.

Πιστεύουμε ότι ούτε το πελατειακό σύστημα ούτε η φιλανθρωπία μπορούν να είναι η λύση για την ανθρωπιστική κρίση. Βασική προϋπόθεση είναι η δημοκρατία και η διαφάνεια. Καλούμε τον Δήμαρχο να ακολουθήσει πολιτικές που δεν θα προσθέσουν δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην κρίση αυτή.

Σχετικά άρθρα

Nik

Σχόλια
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση