Θρησκευτικός τουρισμός στον δήμο Βόλβης

thriskiaΟ δήμος πρέπει να κάνει προσπάθειες για να αναδιαμορφώσει το τουριστικό προϊόν, να το διαφοροποιήσει, για να τονώσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Επίσης πρέπει να επιδιώξει να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού, να επεκτείνει την τουριστική περίοδο προκειμένου να εδραιώσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Πρέπει να προωθήσει ειδικές μορφές τουρισμού που θα προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εμπλουτίσει τις δραστηριότητές του με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο πεζοπορικός, ο φυσιολατρικός, ο ποδηλατικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αγροτουρισμός κ.λπ.

Πρώτη ενέργεια πρέπει να είναι η έκδοση μιας σειράς θεματικών φυλλαδίων, τα οποία και θα παρουσιάσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στις εκθέσεις του εξωτερικού στις οποίες συμμετέχει ο δήμος Βόλβης και να διανεμηθεί δωρεάν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Το φυλλάδιο του θρησκευτικού τουρισμού, θα πρέπει να είναι μία πρωτότυπη έκδοση πλήρους καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής. Να αποτελεί μία συμβολή τόσο στις ιστορικές μνήμες, όσο και στις ορθόδοξες αναφορές του τόπου, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν. Ο έντυπος αυτός οδηγός καταγραφής των εκκλησιαστικών μνημείων στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, να αποτελέσει ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της αξιόλογης ιστορίας της περιοχής, αλλά και ένα μικρό δείγμα του ηλεκτρονικού και έντυπου οδηγού καταγραφής που θα ακολουθήσει με προσκυνηματικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς του δήμου.

Τα θρησκευτικά μνημεία πρέπει να καταγραφούν όχι μόνο ως ιερά αντικείμενα λατρείας, αλλά και ως πολιτισμικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ο χαρακτήρας τους εγγυάται και την επισκεψιμότητά τους στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Το φυλλάδιο να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σε τέσσερις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Σέρβικα).

Ο δήμος Βόλβης πρέπει να επιδιώκει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω δράσεων που προβάλλουν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την εναλλαγή του τοπίου παραλία-ενδοχώρα. Το φυλλάδιο για τον θρησκευτικό τουρισμού θα έχει στόχο να παρακινήσει τον ταξιδιώτη να επισκεφτεί όλους τους οικισμούς του Δήμου μας τόσο της ενδοχώρας όσο και της παραλιακής ζώνης και να θαυμάσει τα μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι βυζαντινές και νεώτερες εκκλησίες μας. Η έκδοση του θεματικού φυλλαδίου για τον θρησκευτικό τουρισμό θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική οικονομία, διότι παροτρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Δήμου μας και θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση του τουρισμού μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αρχικό κείμενο  http://traveldailynews.gr

Διαμόρφωση για την VolviPress    Nik

1 thoughts on “Θρησκευτικός τουρισμός στον δήμο Βόλβης

  1. Καλά, ας κάνουν πρώτα τις απαραίτητες – στοιχειώδεις ενέργειες για τη διατήρηση της ήδη υπάρχουσας μορφής τουρισμού (εισερχόμενου – παραθεριστικού) και στη συνέχεια ας δουν και τις ειδικές μορφές….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.