Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μέρος 5ο: Ο τολμών νικά.

ντοραΘεωρούμε σημαντικότατη τη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό λαό, όχι επειδή πιστεύουμε ότι ως κόμμα έχει τις λύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά επειδή είναι η απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει πλέον κι αφυπνίζεται. “Μηνύματα” δεν στέλνουν μόνον οι πολιτικοί, αλλά και οι λαοί. Με τη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός έστειλε στην Ευρώπη και τον κόσμο ένα “μήνυμα” πολύ καθαρό και ισχυρό …Το “μήνυμα” ότι δεν τρομοκρατείται και ότι οι επιλογές του από τώρα και πέρα θα έχουν σχέση με τα δικά του συμφέροντα και όχι με τις υποδείξεις των ξένων και των δανειστών. Αυτό το “μήνυμα” έστειλε ο ελληνικός λαός και είναι πλέον σειρά άλλων να τρομοκρατηθούν.

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί η χειρότερη όλων των εποχών, το “μήνυμα” έχει φύγει. Ο ελληνικός λαός θα δοκιμάζει τις ηγεσίες που κρίνει ο ίδιος ότι τον συμφέρουν και όχι αυτές που του υποδεικνύουν οι ιμπεριαλιστές και οι δανειστές. Ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές έδειξε ότι αρχίζει και ξεφεύγει από τον φόβο. Έδειξε ότι είναι έτοιμος να ξαναπάρει στα χέρια του τη ζωή του. Αυτό, όσο κι αν ακούγεται εύκολο ή αυτονόητο, δεν είναι για την περίπτωση των Ελλήνων. Οι Έλληνες είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο, που υπέστη τέτοια μεγάλη τρομοκρατική πίεση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από όλα τα διεθνή μέσα. Συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος λαός στην ιστορία τού κόσμου. Ακόμα και οι Εβραίοι τού μεσοπολέμου, όταν έπεσαν θύματα της προπαγάνδας των Ναζί, είχαν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν τα ακριβώς αντίθετα σε άλλα κράτη του κόσμου. Αντίθετα, η σημερινή συκοφαντική “εκστρατεία” εις βάρος των Ελλήνων, ήταν καθολική και παγκόσμια.

Από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του κόσμου μέχρι τους πιο αδύναμους, όλοι “έδειχναν” την Ελλάδα. Κράτη πανίσχυρα, που από τις επιλογές τους εξαρτάται το μέλλον τού Πλανήτη, κατηγορούσαν την Ελλάδα για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Κράτη αδύναμα, που οι λαοί τους μαστίζονταν από την πείνα, έφτασαν στο σημείο να δείχνουν την Ελλάδα σαν “σύμβολο” οικονομικής κακοδιαχείρισης. Ο Λευκός Οίκος έκανε ανακοινώσεις για την παγκόσμια οικονομία και χρησιμοποιούσε σαν “δαίμονά” της την Ελλάδα. Έφτασαν στο σημείο να δείχνουν έναν μικρό λαό σαν το απόλυτο “λάθος” τού παγκόσμιου οικονομικού θαύματος …Ο λαός, ο οποίος εμπόδιζε τον Πλανήτη να βρει τις λύσεις τής οικονομίας. Δεν υπάρχει αρνητική εξήγηση στην παγκόσμια οικονομική δυσπραγία, που να μην έχει συνδεθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τους Έλληνες.

Ακόμα και λίγες στιγμές πριν πλησιάσει στην κάλπη απειλούνταν με όλους τους τρόπους και απ’ όλους τους δωσίλογους. Τα μηνύματα από το εξωτερικά έπεφταν “βροχή”. Εγκληματίες Ναζί, οι οποίοι παρίσταναν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μιλούσαν για GRexit, ενώ γνώριζαν ότι αυτό είναι αδύνατο. Η ΕΚΤ απειλούσε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ότι δεν θα συμπεριελάμβανε την Ελλάδα στους προγραμματισμούς που αφορούσαν τη δημοσιονομική “χαλάρωση” στην Ευρώπη. Το “διευθυντήριο” της Ευρώπης “υποδείκνυε” σχεδόν απειλητικά το ποιον θα έπρεπε να επιλέξει ο ελληνικός λαός για ηγέτη του, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει …Προκειμένου να πάρει τη “δόση”, για να επιβιώσει …Για να πληρωθεί τη σύνταξή του ή να πάρει το φάρμακό του.

Το ίδιο απάνθρωπη και εξοντωτική ήταν και η τρομοκρατία, η οποία ασκήθηκε στον λαό από την ίδια την ηγεσία του. Ο “δημοκράτης” Πρωθυπουργός μιλούσε για μια επιλογή, η οποία θα αντιμετωπιζόταν από τον ίδιο ως “ατύχημα”, που ο ίδιος δεν θα το επέτρεπε – πως άραγε;—- ποτέ να συμβεί. Ο “δημοκράτης” Βορίδης μιλούσε για επανάληψη “επιτυχών” επεμβάσεων του παρελθόντος. Ο “δημοκράτης” τηλεβιβλιοπώλης μιλούσε για “κομμουνιστάς”, οι οποίοι θα μας έπαιρναν την περιουσία και ο ίδιος θα εγκατέλειπε τη χώρα για να γλιτώσει. Η κόρη τού παλιού αριστερού χαφιέ τού Μητσοτάκη ανησυχούσε μήπως ξεμείνουμε από χαρτί υγείας. Μέχρι και ο Πάγκαλος “ρίσκαρε” να μας απειλήσει ότι θα “αυτοκτονήσει”, αν νικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνώριζε ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε τα πάντα, αν ήταν να τον δει σε νεκροκρέβατο.

Το γεγονός ότι ο Ελληνικός Λαός έκλεισε τα αυτιά του στην τρομοκρατία των δωσίλογων είναι από μόνο του μια νίκη …Μια μεγάλη νίκη, γιατί το πρώτο βήμα για τη νίκη είναι η τολμηρή απόφαση να την διεκδικήσεις. Και μόνον που ο ελληνικός λαός επέλεξε κάτι, που οι δωσίλογοι και τα αφεντικά τους το παρουσίαζαν σαν καταστροφικό, ήταν μεγάλη απόφαση. Ο ελληνικός λαός έδειξε εμπράκτως ότι έχει την τόλμη να διεκδικήσει το δίκιο του. Έδειξε ότι έχει την τόλμη να στηρίξει όποιον έχει τη θέληση να πολεμήσει για το δίκιο του. Σήμερα αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Σημασία έχει ότι “ξεκόλλησε” πια από τις “αγκυλώσεις” τού ιδεοληπτικού “νάρθηκα” της “άρρωστης” Μεταπολίτευσης.

Μόνος του ο ελληνικός λαός “έσπασε” τα “διαχωριστικά” μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, παρ’ όλο που ο Τσίπρας προσπάθησε ως έναν βαθμό να τα διατηρήσει. Μόνος του ο λαός αποφάσισε να στείλει τα “τζάκια” στα σκουπίδια …Πρώτα τη Ντόρα – άσχετα αν ξανατρύπωσε στη Βουλή σε ρόλο κομπάρσου – και μετά τον Παπανδρέου. Σιγά-σιγά έρχεται και η ώρα Καραμανλή, που δεν τολμά να βγάλει “δάχτυλο” εκτός κόμματος …Όλους θα τους “κανονίσει” ο λαός. Δεν μπορούν πλέον οι Λοβέρδοι να τον απειλούν με “μακελειά”, αν τολμήσει να αμφισβητήσει τους “γόνους”. Για όλους πλέον θεωρεί δίκαιο ότι πρέπει να τιμωρηθούν, εφόσον εγκλημάτησαν. Είναι έτοιμος να στηρίξει όποιον του υποσχεθεί τιμωρία των ενόχων. Μόνος του αποφάσισε για τον “δρόμο” του και αλίμονο πλέον σε όποιον βρεθεί να του τον “κόψει”.

Ένα άλλο μήνυμα – εξίσου σημαντικό – είναι ότι κρίνεται πλέον και η έκβαση της μάχης των γενιών. Η γενιά του Πολυτεχνείου, που μας έβαλε στην κόλαση των Μνημονίων, άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης και αδυναμίας. Δεν ελέγχει πλέον απόλυτα τα πράγματα και το ακόμα χειρότερο γι’ αυτήν είναι ότι δεν φοβίζει πλέον κανέναν. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να πριμοδότησαν κάποιους πολύ νεαρούς πολιτικούς μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία ως “κηδεμόνες”, αλλά αυτό δεν βλέπουμε να τους βοηθάει ιδιαίτερα. Κάποιοι επένδυσαν στο να επιβιώσουν ως “κηδεμόνες” Παπαμιμήκων ή Ανδρουλάκηδων, αλλά το “κόλπο” είναι πολύ φτηνό για να πιάσει.

Για πρώτη φορά η νεότερη γενιά δείχνει να κοιτάει την προηγούμενη γενιά κατ’ ευθείαν στα “μάτια” και να μην τη φοβάται. Για πρώτη φορά η Γενιά τών Πανελληνίων Εξετάσεων – όπως τη χαρακτηρίζω με βάση το χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από τις προηγούμενες – δείχνει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται να έχει κάποιος, για να προχωρήσει χωρίς “κηδεμονία”. Ο Καμένος τού ’65 και ο Τσίπρας τού ’74 “οριοθετούν” πάνω-κάτω αυτήν τη γενιά και δείχνουν ότι δεν έχουν πλέον φοβίες …Τις φοβίες των “μικρών” και των “ανέτοιμων”. Δεν έχουν πρόβλημα να αναλάβουν βάρη και ευθύνες.

Η γενιά τού Καραμανλή, της Ντόρας, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των πάσης φύσης Λοβέρδων – αλλά και των Ξηρών και των Κουφοντίνων – σιγά-σιγά εγκαταλείπει “κατάκοπη” και νικημένη τον πολιτικό “στίβο”. Όλο και περισσότερο μοιάζουν πλέον με “δεινόσαυρους” σε ένα περιβάλλον, το οποίο δεν είναι φιλικό γι’ αυτούς. Κανένα φτιασίδι και κανένα “μακιγιάζ” δεν μπορεί να τη σώσει. Θέμα χρόνου είναι να έρθει και το τυπικό τους τέλος. Θα συγκρουστούν τώρα με τους νεότερους και θα χάσουν, γιατί αυτό συμβαίνει πάντα στη ζωή. Αυτή η γενιά, τώρα στα τελευταία της, καλεί για “βοήθεια” τους συνομήλικούς της Μέρκελ, Σουλτς και Γιούγκερ για να τρομάξουν τους “μικρούς”, αλλά αυτό – απ’ ό,τι φαίνεται – δεν πιάνει. Οι τοκογλύφοι και οι Ναζί της Ευρώπης αυτήν τη νέα γενιά Ελλήνων ηγετών θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον …και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Εμείς, ως ΕΑΜ.Β’, πήραμε το βασικό “μήνυμα” που έστειλε η κυβέρνηση συνεργασίας για εθνική και κοινωνική ενότητα και όχι αυτό της Καισαριανής για ιδεολογική προτίμηση. Εκτιμήσαμε ως θετικές τις συμπεριφορές και τις κινήσεις των πρώτων ημερών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ως εκ τούτου θα περιμένουμε να δούμε τα έργα αυτής της κυβέρνησης, για να την κρίνουμε. Θα δώσουμε σε αυτήν την κυβέρνηση την άνεση να πάρει τις πρώτες “ανάσες” της. Θα παρακολουθούμε τις κινήσεις της και θα τις κρίνουμε – όπως πάντα – καλοπροαίρετα και με γνώμονα τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα του λαού, ο οποίος με την ψήφο του τη διόρισε.

Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό, το οποίο κάνουμε πάντα …Θα “παράγουμε” γνώση, που θεωρούμε χρήσιμη, προκειμένου ο λαός μας να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια του και προκειμένου να αρχίσει ξανά να πατάει γερά στα “πόδια” του …Όπως έκανε πάντα μέσα στους αιώνες. Η Ελλάδα θα επιβιώσει από αυτήν τη φοβερή κρίση, γιατί γνωρίζει να αγωνίζεται ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο και έχει τη θέληση να ζήσει. Είναι πολύ σκληρή, για να πεθάνει τόσο άδικα από χέρια τοκογλύφων. Πρέπει να ζήσει, γιατί έχει πολλά να δώσει ακόμα στην ανθρωπότητα. Πρέπει να ζήσει, γιατί συμφέρει όλον τον Κόσμο να υπάρχει.

Προηγούμενο: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μέρος 4ο: Οι εκλογές έφεραν το «μαντρόσκυλο» των Ναζί στην Αθήνα.

ΥΓ

Το κείμενο βγαίνει ως “υπερεπείγον” για το Σαββατοκύριακο, γιατί από Δευτέρα θα αρχίσει ένας ανελέητος “βομβαρδισμός” τής ελληνικής κυβέρνησης από τους Ναζί, τα διεθνή ΜΜΕ και βέβαια τα ντόπια παπαγαλάκια τους. Είναι βέβαιον ότι ακονίζονται “μαχαίρια” εις βάρος μας και πρέπει κι εμείς να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Σουλτς ενημέρωσε τη Μέρκελ και αναμένονται τρομερές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα. Θα εκμεταλλευτούν και το έγκλημα του Βαρουφάκη και θα κάνουν πολυεθνικό μέτωπο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Από εκεί και πέρα εχθροί και “φίλοι” όλοι θα την “πέσουν” στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία του με τον Καμένο, εφόσον αυτό θεωρούν αδυναμία του και εύκολο “άλλοθι” για να επέμβουν, χωρίς να αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους και τα πραγματικά αφεντικά τους.

Κοντά δηλαδή στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε θα δούμε και τους Podemos και τον Κον Μπετίτ και όποιον άλλο μπορεί να επηρεάσει ή να τρομάξει το σύστημα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμαχία του και να εξασθενίσει τη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης. Κοντά σ’ αυτούς – και με τα ίδια περίπου επιχειρήματα – οι πάντα υπάρχοντες στην Ελλάδα “μηδίσαντες”, οι οποίοι ήδη άρχισαν τη “δουλειά” τους. Τα ΜΜΕ τής Διαπλοκής άρχισαν και πάλι να τρομοκρατούν τον κόσμο. Τρομερή εντύπωση μας έκανε ο στενός συνεργάτης τού Θεοδωράκη, ο Λιαρόπουλος, ο οποίο δηλώνει θαυμαστής τού Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζει ανοικτά τους ξένους εις βάρος τής πατρίδας μας και τολμά και μας “απειλεί” με το επόμενο Eurogroup. Όλα αυτά μας θίγουν ως Έλληνες και νιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε.

Από τη στιγμή που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση τη σύγκρουση με τους τοκογλύφους και τους Ναζί, εμείς αναγκαστικά θα τοποθετηθούμε από την πλευρά της. Από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει τη λεηλασία τού δημοσίου κεφαλαίου, εμείς θα την στηρίξουμε. Τα αντιμαχόμενα “στρατόπεδα” έχουν πάρει πλέον συγκεκριμένη μορφή και πρέπει όλοι να κάνουν τις επιλογές τους. Δική μας πρόθεση είναι να ενισχύσουμε με γνώση όσο το δυνατόν το κοινό πλέον “στρατόπεδο” …Να γνωρίζουν τα μέλη τής κυβέρνησης ανά πάσα στιγμή ποιον θεωρούμε ασφαλή “δρόμο” για άμυνα …Να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού πρέπει να “ψάχνουν”, προκειμένου να τρομοκρατούν τους τρομοκράτες …Όταν θυμώνει η Μέρκελ, όλοι πρέπει να ξέρουν πού βρίσκεται το μπουκάλι με το “ξύδι”.

Τραϊανού Παναγιώτης

ΕΑΜ. Β’

eamb-ydrohoos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.