Ιδιαίτερα εποικοδομητική η ταυτόχρονη παρουσία του δήμου Βόλβης στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου

Την ιδιαίτερα ελκυστική θέση του στη βαλκανική τουριστική αγορά, επιβεβαίωσε ο δήμος Βόλβης με την ταυτόχρονη παρουσία του στην 40η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου – Sajam Turizma2018 και την 39η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου – TTR 2018, οι οποίες διεξήχθησαν  από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Για μια ακόμα χρονιά, ο δήμος Βόλβης από κοινού με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στις δυο μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες Σέρβους και Ρουμάνους επισκέπτες, που ενημερώθηκαν και μέσω ειδικών τουριστικών εντύπων στη γλώσσα τους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλβης στη Σερβία, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, να έχει σημαντικές επαφές και συμφωνίες. Ειδικότερα, σε συνάντηση του με την κυβερνήτη του Νις Dragana Sotirovskiσυμφωνήθηκε η έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και μια από τις μεγαλύτερες σερβικές περιφέρειες, που περιλαμβάνει και την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Σερβίας. Ως πρώτο βήμα της διμερούς συνεργασίας, θα είναι η πραγματοποίηση αποστολής Σέρβων δημοσιογράφων στον δήμο Βόλβης, η οποία ακολούθως θα προβάλει τον ελληνικό δήμο στα μέσα μαζικής επικοινωνίας του Νις και της Σερβίας. Επίσης, θα διατεθεί χώρος και περίπτερο στον δήμο Βόλβης για την παρουσία του στην 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Νις – International Fair of Tourism and Outdoor Holiday 2018 στα τέλη Μαρτίου, ενώ η συνεργασία θα διευρυνθεί και με τη διευκόλυνση πραγματοποίησης εκδρομών σχολείων του δήμου Βόλβης στην περιοχή του Νις.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού Χρήστο Γκολιδάκη και τους εκπροσώπους των ενώσεων καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Γεώργιο Παπαδιοδώρου και Σταυρού Γιούλα Νουράκη, συναντήθηκε με τους διευθυντές των τριών μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Σερβίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στον δήμο Βόλβης, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2018, αναμένεται νέα αύξηση 15% στις αφίξεις Σέρβων παραθεριστών.

Ακόμα, ο κ. Λιάμας συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο του Κρούσεβατς JasminaPalurovic ανανεώνοντας τους δεσμούς των δυο αδελφοποιημένων δήμων. Μάλιστα, παρουσία του διευθυντή των δημοτικών και γυμνασίων της περιοχής του Κρούσεβατς, συμφωνήθηκε η προώθηση της αδελφοποίησης των σχολικών κοινοτήτων των δυο δήμων, με την πραγματοποίηση κοινών δράσεων. Ακόμα, προτάθηκε η συμμετοχή μελών των ορειβατικών συλλόγων Σταυρού και Κρούσεβατς στους ορειβατικούς ημιμαραθώνιους δρόμους που θα διεξαχθούν στον Σταυρό (Sougliani Trail) και στη Σερβία.

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε για το ρουμανικό κοινό το περίπτερο του δήμου Βόλβης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου – ΤΤR 2018.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Βόλβης Απόστολος Καρακίτσος, μαζί με τους προέδρους του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Παναγιώτη Επιτρόπου και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού Αλέκο Κιντσάκη  και τα μέλη Κώστα Παπαζώη και Δημήτρη Φραντζή, συναντήθηκαν με διευθυντές των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας και παράγοντες της ρουμανικής τουριστικής αγοράς. Πλήθος κόσμου πέρασε από το περίπτερο της έκθεσης και ενημερώθηκε για τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες παραθέρισης στα θέρετρα του δήμου Βόλβης.

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.