Νέα Απόφαση των Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Δήμου Βόλβης

profitis-sxoleio4Την προσφιλή τακτική της παραπληροφόρησης και λοιδορίας επέλεξαν για μία ακόμη φορά τα μνημονικά μέσα ενημέρωσης και τα παπαγαλοσάϊτ που ειδικεύονται στη αναπαραγωγή και διάδοση της προπαγάνδας, εξυπηρετώντας τα όποια συμφέροντα τους χρηματοδοτούν δίχως καν να ασχοληθούν με την ουσία του ζητήματος το οποίο έχει προκύψει.

Για μία ακόμη φορά εξ αιτίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που «αποφασίσει και διατάσσει» πάντα δημοκρατικά και όπως την βολεύει, έχοντας απαίτηση από την όποια τοπική κοινωνία να αποδεχτεί αβίαστα και σιωπηλά τις αποφάσεις τους.

Με όπλο στην φαρέτρα τους την φράση «ρατσιστές» εναντίων προσφυγόπουλων, προσπαθούν οι ανεύθυνο – υπεύθυνοι παχυλά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι να δικαιολογήσουν την ανικανότητα , την προχειρότητα και την πλήρη ασχετοσύνη τους στην διαχείριση του όλου ζητήματος.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Volvipress λήφθηκε απόφαση από τους «ιθύνοντες» τα παιδιά από το Camp Λαγκαδικίων , να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο του Προφήτη.

Φυσικά όπως πάντα ακολουθώντας την προσφιλή τακτική τους σε ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό οι «ιθύνοντες» και αυτή την φορά, δεν ενημέρωσαν  την τοπική κοινωνία, αλλά ούτε και τους γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο εν λόγο σχολείο.

Και αν όπως λέει ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, χαρακτηρίζοντας  προσχηματικές τις αντιδράσεις, ότι προηγήθηκε πλήρης ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, να βγει δημόσια, και να πει ονομαστικά ποιοί ήταν αυτοί που ενημερώθηκαν, και κράτησαν στο σκοτάδι τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Οι γονείς πληροφορήθηκαν για την πρόθεση της κυβέρνησης από το διαδίκτυο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση το Σάββατο στις 8/10/16, όπου αποφασίστηκε συμβολικά το κλείσιμο της εισόδου του σχολείου.

Πράγμα που έγινε σήμερα Δευτέρα 10/10/16 στις 13.30 από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους γονείς παρουσία μίας διμοιρίας ΜΑΤ.

Πραγματικά ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης αποδοκιμάστηκε έντονα για την στρατηγική που ακολουθήθηκε στο ζήτημα.

Μόλις εμφανίστηκε το Λεωφορείο στις 15.00 το οποίο μετέφερε τα παιδιά, τα πνεύματα ηρέμησαν διότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελε τα παιδιά, να έχουν ως αρχική εικόνα ένα εξαγριωμένο πλήθος, και τα παιδιά μπήκαν στον χώρο του σχολείου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι γονείς παρέμειναν έξω από το σχολείο μέχρι τις 16.00 και αποχώρησαν αφού όρισαν συγκέντρωση στις 19.00, ώστε να αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν.

Ενώ η αρχική συγκέντρωση των γονέων είχε οριστεί στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε τελικά στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε Εγνατίας, παρουσία περίπου 100 γονέων.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και η επιτροπή Γονέων Ωραιοκάστρου, η οποία εξέφρασε την συμπαράσταση της , και την αλληλεγγύη της.

Όπως είναι φυσικό δεν έλειψαν οι εντάσεις από γονείς που στηλίτευσαν την παντελή έλλειψη παρουσίας του Δημάρχου Βόλβης, το οποίο εκλήφθηκε ως αδιαφορία, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι απλός θεατής των γεγονότων, και αποστασιοποιημένος από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην επικράτεια του Δήμου του.

Μέσα από τις τελικές διεργασίες αποφασίστηκε από τους γονείς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ορίστηκε επιτροπή, η οποία θα συναντήσει τον Δήμαρχο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Βλέποντας όλη αυτή την έκρυθμη κατάσταση τα πρώτα ερωτήματα που αυτομάτως τίθενται είναι το γιατί τα παιδιά του Camp Λαγκαδικίων που ανήκει στην δικαιοδοσία του Λαγκαδά, στάλθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη, που ανήκει Διοικητικά στον Δήμο Βόλβης;

Γιατί δεν στάλθηκαν σε κάποιο «ανενεργό» σχολείο που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λαγκαδά;

Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη, για τις προθέσεις του Υπουργείου, οι οποίοι αφέθηκαν στο σκοτάδι , εκτιθέμενοι δημόσια στον κάθε τυχάρπαστο που δεν έχει γνώση της υπόθεσης να τους βαφτίζει με περίσσεια  ευκολία ο κάθε άσχετος και αμέτοχος, μέσα από την ασφάλεια του καναπέ του «ρατσιστές»;

Υπάρχει κάποιος που θα δώσει επιτέλους μία φορά υπεύθυνες απαντήσεις;

volvipress.gr

profitis-sxoleio5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.