Το ατύχημα στην Ρεντίνα και η αποκατάσταση

Το κουβούκλιο της στάσης έχει εξαφανιστεί.

Το κουβούκλιο της στάσης έχει εξαφανιστεί.
Το κουβούκλιο της στάσης έχει εξαφανιστεί.

Την νύχτα της 25ης Σεπτέμβρη 2014 έγινε ένα σφοδρό ατύχημα (που παρολίγον να προκαλέσει ένα ακόμη τραγικό δυστύχημα, οφειλόμενο πέρα απ την εγκληματική απροσεξία του 26χρονου οδηγού και στον ελλειπέστατο φωτισμό) στην πλέον πολυσύχναστη διασταύρωση  Εθνικής Θεσ/νικης Καβάλας και Επαρχιακής Λαγκαδά – Σταυρού, στην Ρεντίνα του δήμου Βόλβης. Η διασταύρωση αυτή αποτελεί και έξοδο της Εγνατίας οδού και για το Άγιο Όρος .

Το αυτοκίνητο με ταχύτητα γύρω στα 100χλμ/ώρα πέρασε ερχόμενο απο την πλευρά του Στρατοπέδου απέναντι παρασύροντας στο διάβα του εκ βάθρων την στάση, που για καλή τύχη δεν υπήρχε κανείς μέσα καθώς ήταν 4 με 5 η ώρα το πρωί.

Από τότε και παρόλο του ευδιάκριτου του προβλήματος και της έλλειψης, δεν είδαμε καμία ενέργεια αποκατάστασης, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες κυρίως αλλά και οι πολίτες, μένουν απροστάτευτοι στο αγιάζι και τη βροχή, καθώς τα πρωτοβρόχια έκαναν αισθητά την παρουσία τους. 

Απέναντι βέβαια υπάρχει ένα κουβούκλιο, στο ρεύμα Θεσσαλονίκης Ασπροβάλτας και οι ταξιδιώτες βρίσκουν καταφύγιο εκεί περιμένοντας το λεωφορείο από Ασπροβάλτα για Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν απέναντι με την εμφάνιση του λεωφορείου, το οποίο λόγω στροφής, γίνεται ορατό μόνο όταν φτάσει λίγα μέτρα μακριά από την στάση. Δεδομένου ότι ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, ποιος θα είναι υπεύθυνος; Ή μήπως θα βγει ανακοίνωση ότι ο τάδε φαντάρος σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας;

Περιμένουμε κάποια ενημέρωση απ τους Δημοτικούς άρχοντες υπεύθυνους για την αποκατάσταση του κουβουκλίου και απο το ΚΤΕΛ για την επανατοποθέτηση της στάσης. Το ΚΤΕΛ ελέγχεται ήδη για την πλημμελή εξυπηρέτηση αλλά και την αναλγησία στην εξυπηρέτηση των μαθητών, τόσο στους κυρίους άξονες, όσο και ιδιαίτερα για την μη εξυπηρέτηση σε χωριά όπως η Ν.Απολλωνία  και Στεφανινά.

Τις υπηρεσίες του δήμου Βόλβης θα τις ελέγξει κανείς; Τοκ… τοκ… ακούει κανείς εκεί στα γραφεία στον Σταυρό; Να σας προστατεύσουμε θέλουμε επισημαίνοντας αυτό το πρόβλημα. Κάντε κάτι πριν χρειαστεί (και να μην χρειαστεί ποτέ) να μεταβείτε σε γραφεία εισαγγελέων για κατάθεση.

Επισήμανση προβλήματος: Ηρακλής Μοδίου

Επεξεργασία κειμένου: Volvipress.gr

Κάποτε εδώ, πριν τις πινακίδες, υπήρχε ένα κουβούκλιο στάσης. Θα αποκατασταθεί ποτέ?
Κάποτε εδώ υπήρχε ένα κουβούκλιο στάσης. Θα αποκατασταθεί ποτέ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.