110 προσλήψεις του ΟΑΕΔ στον δήμο Βόλβης

oaed1Ανακοινώθηκε η κατανομή για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που θα κάνουν οι δήμοι. Στον δήμο Βόλβης θα γίνουν 110 (εκατόν δέκα) προσλήψεις.

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του προγράμματος δεν υπάρχει αποκλεισμός για τους ανέργους κάτω των 29 ετών όπως είχε δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη αρχές Δεκεμβρίου.

Στην αίτηση του οι άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα για τρεις επιλογές θέσεων ενώ θα υπάρξει και ειδική μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους

Δικαιούχοι για τις προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία έχουν μόνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. εγγεγραμμένοι άνεργοι άνω 29 ετών στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (απλά θα μοριοδοτηθούν επιπλέον).

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στην μοριοδότηση θα παίζει ρόλο το διάστημα που είναι ο άνεργος εγγεγραμένος στον ΟΑΕΔ με όριο τους 36 μήνες ενώ προβλέπεται και η μοριοδότηση της συνεχόμενης της συζηγου του υποψηφίου με όριο πάλι τους 36 μήνες.

Παράλληλα θα υπάρχει και μοριοδότηση ανάλογα του ετήσιου εισοδήματος είτε είναι ατομικό η οικογενειακό. Παράλληλα θα μοριοδοτείται και η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Σημειώνεται ότι, θα ισχύσει οι ίδιες μηνιαίες αποδοχές που είχαν εφαρμοστεί και στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αμοιβές ορίζονται σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω. Αντίστοιχα οι καθαρές αμοιβές ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών.

Ως χρόνος εργασίας θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη / επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος απασχοληθεί λιγότερο από 25 ημέρες το μήνα, τότε οι αμοιβή του θα προκύψει από τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης επί του ημερήσιου ποσού πληρωμής.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nineteen − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.