Μεταφορά Προσφύγων στα Λαγκαδίκια

hot spot

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Βογιατζόγλου» στα Λαγκαδίκια.

Ο χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα προκειμένου να στεγάσει περίπου 1.000 πρόσφυγες σε σκηνές, ενώ θα υπάρχουν και υπηρεσίες μαγειρείου, πλυντηρίου και απασχόλησης παιδιών. Τη δράση συντονίζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που έχει την κυριότητα της έκτασης.

Αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο των Λαγκαδικίων παρατηρείται υπάρχει έντονη δραστηριότητα από εργαζόμενους καθαριότητας και οδηγούς, που προετοιμάζουν το χώρο ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους πρώτους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ έχει «παγώσει» το θέμα του Βαγιοχωρίου, καθώς μετά την απόδειξη πως ο χώρος ανήκει στον δήμο Λαγκαδά και όχι στον δήμο Βόλβης, αναζητείται νέα περιοχή στον δήμο Βόλβης για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Ο δήμος Λαγκαδά αναμένει την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης που ενέκρινε την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου με τον κ. Καραγιάννη να αναφέρει πως αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε ασφαλιστικά μέτρα για το θέμα αυτό.

Πηγή: Lagadasnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.