Η Στέλλα Σαλέπη ανακηρύχθηκε για την Ελλάδα πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα είναι μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ που καλεί ανθρώπους, κοινότητες και οργανισμούς να συμμετάσχουν στη δράση για το κλίμα και να οικοδομήσουν μια πιο πράσινη Ευρώπη.

Το Σύμφωνο είναι μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ που καλεί ανθρώπους, κοινότητες και οργανισμούς να μοιραστούν γνώσεις, να μάθουν για την κλιματική αλλαγή, να αποφασίσουν για την Ανάπτυξη, εφαρμογή και κλιμάκωση λύσεων.

Ως μια ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς πρωτοβουλία, το Σύμφωνο θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί χάρη στη δημιουργικότητα, τις ανάγκες και τις ιδέες όσων γίνονται μέρος του.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα Σύμφωνο για το Κλίμα;

Η κλιματική κρίση είναι πραγματική και μας επηρεάζει όλους, αλλά όλοι μπορούν να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων.

Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αλλά οι νόμοι και οι πολιτικές δεν θα αρκούν από μόνες τους. Οι καθημερινές μας επιλογές έχουν σημασία. Η δράση για το κλίμα είναι μια ευκαιρία για όλους να βελτιώσουμε τη ζωή μας, την οικονομία μας και την κοινωνία μας.

Ενώ πολλοί άνθρωποι και οργανισμοί κάνουν ήδη βήματα για το κλίμα, άλλοι είναι πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα, ώστε να αρχίσουν να κάνουν επιλογές συνειδητές για το κλίμα. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα σκοπεύει να ενώσει όλους.

Τι είναι το Σύμφωνο για το Κλίμα;

Το Σύμφωνο για το Κλίμα παρέχει έναν χώρο στους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να συνδεθούν και να αναπτύξουν συλλογικά και να εφαρμόσουν κλιματικές λύσεις, μεγάλες και μικρές.

Το Σύμφωνο θα επικεντρωθεί στη διάδοση της ευαισθητοποίησης και στη στήριξη της δράσης .

Τομείς εστίασης

Στην αρχική φάση, το Σύμφωνο θα δώσει προτεραιότητα σε δράσεις εστιασμένες σε τέσσερις τομείς που προσφέρουν άμεσα οφέλη όχι μόνο για το κλίμα και το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία και την ευημερία των πολιτών:

  • Χώροι πρασίνου
  • Πράσινες συγκοινωνίες
  • Πράσινα κτίρια
  • Πράσινες δεξιότητες

Το Σύμφωνο θα επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου και σε άλλους τομείς, όπως η βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή, η ποιότητα των εδαφών, η υγιεινή διατροφή και η βιώσιμη διατροφή, οι ωκεανοί, οι αγροτικές και παράκτιες περιοχές και άλλοι.

Το Σύμφωνο έχει ανοιχτή εντολή και το πεδίο εφαρμογής του θα εξελιχθεί με βάση τις ιδέες και τις συνεισφορές των ανθρώπων και των οργανώσεων που γίνονται μέρος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.