Συνέντευξη δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα. Το μυστικό της επιτυχίας του και τα μελλοντικά σχέδια

Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού

Μετρά 12 χρόνια στο τιμόνι του δήμου Βόλβης και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ανανέωσε τη θητεία του με ποσοστό που ξεπέρασε το 78%. Ο Διαμαντής Λιάμας μιλά στην “Π” για το μυστικό της επιτυχίας του, τονίζοντας ότι η κινητήριος δύναμή του είναι η μεγάλη διάθεση για προσφορά στον τόπο του. Αναφέρεται επίσης στα επόμενα σχέδια του, τον στρατηγικό του σχεδιασμό στον τομέα τουρισμού αλλά και την ομάδα με την οποία θα διοικήσει την επόμενη πενταετία.

Ερώτηση: Κύριε Λιάμα κλείνετε 12 χρόνια στο  τιμόνι του δήμου Βόλβης και συνεχίζετε. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;   

Απάντηση: Η μεγάλη διάθεση για προσφορά στον τόπο σου είναι η κινητήρια δύναμη. Και από τα χαμόγελα και την ικανοποίηση των συμπατριωτών σου παίρνεις το κουράγιο για να συνεχίσεις. Η ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα με τη διοίκηση του δήμου είναι απαιτητική και για να μπορέσεις να ανταποκριθείς πρέπει να έχεις πλήρη συναίσθηση των ευθυνών σου.

Οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης με τιμούν εδώ και 12 χρόνια με την προτίμησή τους και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Αντιμετωπίζω κάθε μέρα σαν να ήταν η πρώτη μέρα ως δήμαρχος, με την ίδια όρεξη, με το ίδιο μεράκι, με το ίδιο ενδιαφέρον. Και φυσικά δεν υπάρχει επιτυχία αν δεν έχεις τη στήριξη της οικογένειάς σου, τους κατάλληλους συνεργάτες, μια άξια δημοτική αρχή και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ίσως πιο σημαντική είναι η συμβολή των ευσυνείδητων πολιτών που βοηθούν με τη στάση τους τη δημοτική μας αρχή.

Πρέπει να εμφυσήσουμε σε κάθε δημότη, ότι κανένας δήμος, κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή του. Είμαι περήφανος γιατί οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης έχουν αποδείξει πως νοιάζονται για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, καθώς διακρίνονται για τον εθελοντισμό τους και την αλληλεγγύη τους.

Ερώτηση: Τι δεν έχετε προλάβει να κάνετε κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας σας και προγραμματίζετε για τη νέα;

Απάντηση: Σε μια θητεία καλούμαστε να διαχειριστούμε τα ζητήματα της καθημερινότητας, να ολοκληρώσουμε έργα και δράσεις σε εξέλιξη και να αντιμετωπίσουμε έκτακτες κρίσεις, είτε σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο (όπως ήταν η υγειονομική και η ενεργειακή), είτε σε τοπικό, όπως πχ μια κακοκαιρία. Υπάρχουν όμως και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μια θητεία, χωρίς να ευθύνεται, μια δημοτική αρχή αλλά η γραφειοκρατία ή η οικονομική συγκυρία. Για παράδειγμα το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Σταυρού – Βρασνών και του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του 2024, έπειτα από πολλά γραφειοκρατικά κωλύματα που ευτυχώς ξεπεράσαμε με επιμονή και υπομονή.

Τα δυο μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος που έχουν αρχίσει και ευελπιστώ να ολοκληρωθούν την επόμενη θητεία είναι η αξιοποίηση του Κάστρου της Ρεντίνας με το άνοιγμα του στο κοινό και η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης σε ένα κορυφαίο οικοτουριστικό κέντρο. Φυσικά χρειάζεται η συνδρομή της πολιτείας, καθώς και οι δύο περιπτώσεις έχουν εθνική σημασία και ενδιαφέρον.

Ερώτηση: Ο τουρισμός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του δήμου σας. Ποια είναι οι επόμενοι στόχοι σας στον τομέα αυτό;

Απάντηση: Εκτός από τους δυο μεγάλους τουριστικούς πόλους έλξης που προανέφερα: τη λίμνη Βόλβης και το Κάστρο της Ρεντίνας, συνεχίζουμε να υλοποιούμε το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει. Με βάση αυτό, σχεδιάζουμε το άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού και κυρίως την προβολή όλων των περιοχών του δήμου Βόλβης στα γειτονικά μεγάλα αστικά κέντα όπως η Θεσσαλονίκη, ώστε να αποτελέσουν προορισμό ολιγόωρης ή ολιγοήμερης εκδρομής. Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτήσουμε τοπικά σχέδια προβολής για κάθε περιοχή ώστε να αναδειχθούν τα αξιοθέατα, οι τοπικές γιορτές και οι ιστορικές τοποθεσίες.

Παράλληλα, μετά από το τέλμα της πανδημίας, ευελπιστώ να γίνει πράξη το ενδιαφέρον επενδυτών, τόσο για την επαναλειτουργία των Λουτρών Νέας Απολλωνίας όσο και για άλλες τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή μας.

Ερώτηση: Έχετε αποφασίσει για τα πρόσωπα με τα οποία θα διοικήσετε από την 1η Ιανουαρίου του 2024; Με ποια κριτήρια κάνετε την επιλογή;

Απάντηση: Η δημοτική μας ομάδα, απαρτίζεται από άξια στελέχη με ευρεία εκπροσώπηση όλων των δημοτικών ενοτήτων, συμβούλους με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και νέα πρόσωπα με όρεξη να προσφέρουν στο κοινό καλό. Κανείς δεν περισσεύει και υπάρχει επαρκής χρόνος στην επόμενη θητεία ώστε να δημιουργηθεί η καλύτερη σύνθεση στη δημοτική μας αρχή, προς όφελος πάντα των δημοτών.

Πηγή: https://myportal.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.