50.000 νέες θέσεις στο Δημόσιο-Μάθε λεπτομέρειες

oaedΤην προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου ετοιμάζει με νέο πρόγραμμα το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα “Νέα” , η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα να είναι:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως 29 ετών.

-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ποια κριτήρια θα ληφθούν υπόψη:

-Πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ

-Πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της ΕΕ ή Βορειοηπειρώτες ή ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο

-Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

-Το χρονικό συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ή της συζύγου των ανέργων  με ανώτατο όριο τους 36 μήνες (της κατηγορίας των οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανένα μέλος)

-Το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό)

-Η ηλικία

-Και ο αριθμός ανήλικων τέκνων

Σε ποιες υπηρεσίες θα απασχοληθούν οι άνεργοι

Σε ότι αφορά  τις υπηρεσίες που προβλέπεται να απασχοληθούν όσοι επιλεγούν μεταξύ αυτών είναι: υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ύδρευσης, οδοποιίας, τεχνικές υπηρεσίες, συντήρησης κτιρίων, φύλαξης, καθώς και τομείς γενικών καθηκόντων και βοηθητικών υπηρεσιών ή σε έργα αυτεπιστασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόλις αρχίσει να τρέχει το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΟΑΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.