Αγορά “κόκκινων” δανείων εξετάζει ο δήμος Ηρακλείου!

Η ασφυκτική θηλιά που δημιουργείται γύρω από τους δανειολήπτες και ο εφιάλτης των κόκκινων δανείων κινητοποιεί τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου που ετοιμάζει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση εξαγοράς τους, όπως σκέπτονται κι άλλοι δήμοι της χώρας.

Την πρόθεση αυτή, σε διερευνητικό πάντα στάδιο, ανακοίνωσε στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή του δήμου ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, που σε πρώτη φάση ανακοίνωσε πως θα διερευνηθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο και οι δυνατότητες που παρέχει να μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εξαγοράσουν κάποια τέτοια δάνεια με κοινωνικά κριτήρια! Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε ήδη στην Αθήνα με κάποιους δημάρχους που είναι σε αυτή τη λογική, ενώ αρκετοί είναι και οι δήμοι που εξετάζουν τη δημιουργία ενός Fund για τη σωτηρία των κοινωνικά αδύναμων!

Η ιδέα που ξεκίνησε από το δήμαρχο Ζαχάρως Νίκο Φάμελο, που αποφάσισε να λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κατοίκων της περιοχής του, εξαπλώθηκε ως πρωτοβουλία και αρκετοί είναι οι δήμαρχοι, κι ανάμεσα τους και ο Βασίλης Λαμπρινός που τη βλέπουν με καλό μάτι και διερευνούν την πιθανότητα να μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Εκτός από τη διερεύνηση του νομικού πλαισίου οι ενδιαφερόμενοι δήμοι σκέφτονται να δημιουργήσουν κι ένα δίκτυο μεταξύ τους, ώστε να συνεργαστούν καλύτερα αλλά και να πιέσουν την πολιτεία να νομοθετήσει προς αυτήν την κατεύθυνση!

Σε δεύτερο επίπεδο κι αφού εξασφαλιστεί το νομικό πλαίσιο θα συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις κόκκινων δανείων σε επίπεδο Ηρακλείου προκειμένου να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που θα επιτρέψει στο δήμο Ηρακλείου ( αλλά και σε όποιον άλλο δήμο της Κρήτης ενδιαφέρεται ) να καταθέσει μια πειστική πρόταση με τη σύσταση μιας εταιρείας ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου!

Σίγουρα πάντως το θέμα θα απασχολήσει και την επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης καθώς το πρόβλημα απλώνεται σε όλη την τοπική κοινωνία του νησιού.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.