ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με ευνοϊκούς όρους

eksikonomisiΜια μοναδική ευκαιρία για όλους. Μην την χάσετε. Δημοσιεύουμε μια συνοπτική περιγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες και για δωρεάν ενημέρωση κατ οίκον μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας μήνυμα στο volvipress@gmail.com ή χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή καλέστε μας στο τηλ. 6931-141990

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;
Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;
Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:
• Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/τ.μ.
• Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

Ποιος μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα – Με ποια κίνητρα;

Κατηγορία

Ωφελούμενων

A1

A2

B

Ατομικό Εισόδημα

Α.Ε. ≤12.000€

12.000€ < Α.Ε. ≤

40.000€

40.000€ < Α.Ε. ≤

60.000€

Οικογενειακό Εισόδημα

Ο.Ε. ≤ 20.000€

20.000€ < Ο.Ε. ≤

60.000€

60.000€ < Ο.Ε. ≤

80.000€

Κίνητρο

70% Επιχορήγηση

30% Άτοκο Δάνειο

(επιδότηση επιτοκίου

100% έως 31.12.2015)

35% Επιχορήγηση

65% Άτοκο Δάνειο

(επιδότηση επιτοκίου

100% έως 31.12.2015)

15% Επιχορήγηση

85% Άτοκο Δάνειο

(επιδότηση επιτοκίου

100% έως 31.12.2015)

Προβλέπεται δυνατότητα λήψης 4/5/6ετούς δανείου, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών/ αναδόχων μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του πολίτη. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται προκαταβολή.

Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ;

Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τις παρεμβάσεις του προγράμματος πρέπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.

Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000€ ανά ιδιοκτησία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

thermomonosiΕξωτερική Θερμομόνωση

Η εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη όπως αποκαλείται, είναι ένα σύστημα πολλαπλών στρώσεων που αγκαλιάζει όλο το κτίριο παρέχοντάς του θερμομόνωση, προστασία και αισθητική. Η κατασκευή της εξωτερικής θερμομόνωσης γίνεται με την τοποθέτηση διογκωμένης πολυστερίνης ή γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης ως βασικό υλικό. Ακολουθεί μία στρώση υαλοπλέγματος, με το οποίο αποφεύγεται η ρηγμάτωση της επιφάνειας του σοβά που τοποθετείται ως τελικό επίχρισμα πάνω στο σύστημα θερμομόνωσης.

Μόνωση Δώματος
Ως μόνωση δώματος εννοούμε το σύνολο των κατασκευών που γίνονται στην οροφή του κτιρίου, αφενός για την προστασία του από τις εξωτερικές επιδράσεις στις οποίες υποβάλλεται (αέρας, βροχή, χιόνι, ηλιακή ακτινοβολία) και αφετέρου για την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και υγιεινής στους ενοίκους Σε κάθε κτίριο πρέπει να εξασφαλίζεται η σωστή υγρομόνωση του δώματος και η σωστή του επένδυση με θερμομονωτικά υλικά τα οποία θα περιορίσουν τη μετάδοση της θερμότητας από και προς το περιβάλλον.

Διπλοί Υαλοπίνακες

Η αντικατάσταση των μονών υαλοπινάκων σε πόρτες και παράθυρα παλαιού τύπου με σύγχρονα διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα, είναι μία από τις βασικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου.
Οι διπλοί ή και τριπλοί υαλοπίνακες χωρίζονται σε συμβατικούς και σε ενεργειακούς. Οι συμβατικοί αποτελούνται από δύο υαλοπίνακες που μεταξύ τους έχουν ένα στρώμα αέρα ή άλλου αερίου. Οι ενεργειακοί είναι σαν τους συμβατικούς αλλά ο ένας από τους δύο υαλοπίνακες έχει και μία επίστρωση ειδικού φιλμ με υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας ενώ παράλληλα το διάκενο μεταξύ των δύο κρυστάλλων πληρώνεται αντί ξηρού αέρα με ένα ευγενές αέριο (argongas) το οποίο διαθέτει αυξημένες θερμομονωτικές ιδιότητες.

tripla-tzamiaΜονωτικά – Ενεργειακά Κουφώματα

Το αλουμίνιο ως μέταλλο έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Αυτό σημαίνει πως είναι καλός αγωγός της θερμότητας, μεταφέροντας τη θερμοκρασία στην οποία εκτίθεται σε όλη του την έκταση. Τα κοινά κουφώματα, επονομαζόμενα και ψυχρά, δεν έχουν κάποιο υλικό που να σταματάει την εξωτερική θερμοκρασία από το να μεταφερθεί στην εσωτερική επιφάνεια που κουφώματος μέσα στο σπίτι. Έτσι αν η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι -10 ο C, οι πόρτες και τα παράθυρα σας λειτουργούν ως σώματα που μεταφέρουν το κρύο.

Το νέο σύστημα κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες από τα κουφώματά σας έως και 76% και ταυτόχρονα σας παρέχει μέγιστη άνεση. Το σύγχρονο προφίλ πολλών θαλάμων  έχει εκτός από τον κύριο θάλαμο για τον οπλισμό από ατσάλι, πολλούς προθαλάμους τον έναν πίσω από τον άλλο. Αυτοί δημιουργούν μέσα τους χώρους αέρα, χρησιμοποιούν τις μονωτικές ιδιότητες του αέρα και βελτιώνουν σημαντικά τη θερμομόνωση του προφίλ του παραθύρου.

pelletΕγκατάσταση Λέβητα / Καυστήρα Πέλετ

Αυτό το σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιεί ως καύσιμο πέλετ (μικρά κομματάκια συμπιεσμένου ξύλου με βελτιωμένη θερμική απόδοση ανά όγκο), η τροφοδοσία του οποίου ελέγχεται μέσω ηλεκτρικών αυτοματισμών (PLC).

Οι καυστήρες πέλετ δεν χρειάζεται να ανεφοδιάζονται τόσο συχνά όσο άλλες συσκευές που καίνε ξύλα. Ο ανεφοδιασμός από πέλετ ποικίλει από μία φορά την ημέρα μέχρι δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με το μοντέλο του καυστήρα και τις ανάγκες σας σε θέρμανση. Για να γίνει ο ανεφοδιασμός, απλά ρίχνετε τα πέλετ σε μια χοάνη χωρητικότητας από 15 έως 60 κιλά και από εκεί ένας μηχανισμός τα μεταφέρει στο εσωτερικό του καυστήρα.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η αντικατάσταση μόνο του καυστήρα που προτείνουν πολλοί κατασκευαστές για λόγους οικονομίας, έχει αντίθετα αποτελέσματα καθώς αυξάνεται υπερβολικά το κόστος συντήρησης του λέβητα και μειώνεται ο χρόνος ζωής του, καθώς οι φλογαυλοί του δεν είναι σχεδιασμένοι να δέχονται καπναέρια υψηλής συγκέντρωσης σε αιθάλη.

antliaΑντλία Θερμότητας

Η αντλία θερμότητας είναι μία συσκευή η οποία απορροφά (αντλεί) θερμότητα από μία πηγή χαμηλής θερμοκρασίας και τη μεταφέρει σε έναν αποδέκτη (χώρο) υψηλότερης θερμοκρασίας.
Ανάλογα με την πηγή και τον αποδέκτη της θερμότητας οι αντλίες χωρίζονται σε αντλίες αέρα – αέρα, αέρα – νερού, νερού – αέρα, εδάφους – νερού και εδάφους – αέρα.

 

tzakiΕνεργειακό Τζάκι

To Ενεργειακό Τζάκι παράγει θερμό αέρα με φυσική διάχυση καθώς εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που παράγεται από την καύση του ξύλου, διοχετεύοντας την στον εσωτερικό χώρο μέσω αεραγωγών και περσίδων.
Τα ενεργειακά τζάκια χρησιμοποιούνται και για τη παραγωγή ζεστού νερού. Είναι πλήρη λεβητοστάσια τοποθετημένα στο χώρο του σαλονιού τα οποία διαθέτουν εναλλάκτη για υποστήριξη θέρμανσης αλλά και παραγωγής ζεστού νερού. Η λειτουργία του ενεργειακού τζακιού είναι ανάλογη του κανονικού τζακιού, όσον αφορά στο άναμμα, στη ρύθμιση της απορρόφησης των κάπνων και στη συντήρηση. Το ζεστό νερό αποστέλλεται ταχύτατα με τη βοήθεια αντλιών στην εγκατάσταση θέρμανσης και έτσι έχουμε συνέχεια ζεστό νερό προς οποιαδήποτε χρήση.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι από τις πιο απλές και αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια. Εξασφαλίζουν οικονομία με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού χάρη σε αυτούς αποφεύγεται η έκλυση δεκάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια.

Βήματα διεκπεραίωσης
Επιγραμματικά, η εταιρία που θα σας προτείνουμε σαν volvipress από την παραλαβή του φακέλου έως και την εξόφληση του προγράμματος εξοικονόμηση κατ’ οίκον, διεκπεραιώνει τα παρακάτω:

Α’ ΦΑΣΗ:
1) Παραλαβή και έλεγχος δικαιολογητικών και διαχείριση φακέλου πελάτη
2) Καταχώρηση αιτήματος από το γραφείο μας μέσω του διασυνδεδεμένου με την τράπεζα Eurobank συστήματος (Eddie).
3) Παρακολούθηση εξέλιξης, επίλυση τυχόν προβλημάτων ή εκκρεμοτήτων μέχρι την οικονομική προέγκριση.
4) Έκδοση Α’ ΠΕΑ και εντύπου παρεμβάσεων από συνεργαζόμενο Ενεργειακό Επιθεωρητή.
5) Κατάρτιση φακέλου α’ φάσης (υπαγωγής) και αποστολή για έλεγχο στους ευρωσυμβούλους. Αναμονή έκδοσης αίτησης ωφελούμενου.
6) Μελέτη και έκδοση εντύπου προτάσεων ενεργειακών αναβαθμίσεων βάσει των αναγκών του εκάστοτε πελάτη από μηχανικό της εταιρίας μας.
7) Παραλαβή από τον πελάτη της τελικής επιλογής του και έκδοση του ιδιωτικού συμφωνητικού.
8) Υπογραφή αίτησης ωφελούμενου και αναμονή υπαγωγής.

Β’ ΦΑΣΗ
1) Υποστήριξη πελατών σε διαχειριστικά θέματα με την τράπεζα.
2) Επανέλεγχος οικονομικών στοιχείων για την τελική έγκριση.
3) Παρακολούθηση εξέλιξης και επίλυση τυχόν προβλημάτων ή εκκρεμοτήτων μέχρι την τελική έγκριση.
4) Εκταμίευση προκαταβολής.
5) Έκδοση συμβάσεων με τους προμηθευτές / κατασκευαστές για την κατασκευή του έργου.
6) Παρακολούθηση / εποπτεία των συνεργείων από μηχανικό της εταιρίας μας για την σωστή εκτέλεση του έργου (πιστοποίηση συστήματος εφαρμογής κελύφους).
7) Έκδοση Β’ ΠΕΑ και εντύπου παρεμβάσεων από συνεργαζόμενο Ενεργειακό Επιθεωρητή.
8) Κατάρτιση φακέλου β΄φάσης (εξόφλησης) και αποστολή για έλεγχο στους ευρωσυμβούλους. 9) Αναμονή εξόφλησης.

Με λίγα λόγια εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.