Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στον δήμο Βόλβης

Για την εγκατάσταση δεκατριών (13) ανεμογεννητριών, σε δύο περιοχές στον Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης, καλείται να γνωμοδοτήσει, επί των σχετικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα οι σχετικές μελέτες κάνουν λόγο για την εγκατάσταση δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις θέσεις «Βατράλι – Πηγάδια – Νερόμυλος» της περιοχής Στεφανινών-Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης (αφορά έξι ανεμογεννήτριες) και «Μαυροράχη» της περιοχής Στεφανινών του Δήμου Βόλβης (αφορά επτά ανεμογεννήτριες).

Η Μητροπολιτική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, σε δύο διαφορετικά γήπεδα, στη θέση Δασότοπος του Σοχού Λαγκαδά. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, αναβλήθηκε η λήψη σχετικής απόφασης για τους δύο αιολικούς σταθμούς που σχεδιάζονται για τον Δήμο Βόλβης καθώς, προέκυψαν νέα στοιχεία που θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκπρόσωποι της εταιρείας που ασχολείται με την ανάπτυξη των έργων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι η ιδιοκτησία την οποία αφορά ο σχεδιασμός, είναι κυρίως δημόσια έκταση, μη καλλιεργήσιμη . Οι ίδιοι ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των αντιδράσεων για τους αιολικούς σταθμούς είναι η έλλειψη ενημέρωσης.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο Γεώργιος Ζέρβας, από την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», σχολίασε, ότι δεν υπάρχει προσδιορισμένο χωροταξικό σχέδιο, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,  υπογράμμισε την ανάγκη ενός συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού, ενώ ο Φίλιππος Γκανούλης, από την «Οικολογία – Πράσινη Λύση» ανέφερε ότι η λογική των ανεμογεννητριών με βιώσιμους όρους  κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: typosthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.