Υπογράφηκε η σύμβαση για: «Δημιουργία Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλβης»

Κεντρικό Πράσινο Σημείο Δήμου Βόλβης.
Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση του χώρου και ανάπτυξη των βασικών υποδομών του Κεντρικού Πράσινου Σημείου».

Η έγκριση ένταξης της πράξης: «Δημιουργία Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλβης» έγινε με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προϋπολογισμός πράξης 642.199,10 €.

Το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Αμμούδες – Βουντίτσες» (πλησίον σκυροδέματος Βρασνών -Ασπροβάλτας) της κοινότητας Βρασνών.

Στο Πράσινο Σημείο θα παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες (πολίτες – δημότες), να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά όπως χαρτί / χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, πλαστικό, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κ.α.

Έτσι, σημαντικές ποσότητες προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρήσιμων υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να αποθηκεύονται προσωρινά στο Πράσινο Σημείο και κατόπιν να προωθούνται προς εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης-ανάκτησης ή άλλες προκαταρκτικές εργασίες (π.χ. τεμαχισμός).

Η παράδοση θα γίνεται ανά υλικό / αντικείμενο σε ειδικές θέσεις (κάδους, containers κλπ.), εφοδιασμένες με την κατάλληλη σήμανση, ώστε η προσωρινή τους αποθήκευση να γίνεται απολύτως διακριτά ανά ρεύμα υλικού-αποβλήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.