Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Βόλβης

μεταφορά μαθητώνΑξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

Κάθε χρόνο εμείς οι γονείς γινόμαστε μάρτυρες και συμπρωταγωνιστές σε ένα συνεχιζόμενο επί έτη κακογραμμένο σίριαλ που έχει ως πρωταγωνιστές την Περιφέρεια και τους Μεταφορείς με θύματα την μαθητιώσα νεολαία που αγωνιά το πώς και εάν θα καταφέρει να φτάσει στις αίθουσες τω ν σχολείων τους, για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της.

Αποτελεί ντροπή και όνειδος για μία χώρα που διέσπειρε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την οικουμένη να ακολουθεί γελοίες και αναχρονιστικές πρακτικές στην επίλυση αυτού του ζητήματος που κάθε χρόνο, επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο.

Το τέλος της σχολικής χρονιάς 2014 βρήκε τους γονείς να προσπαθούν να μεταφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν τα παιδιά τους. Στοιβαγμένα στις καρότσες αγροτικών, στοιβαγμένα μέσα σε ΙΧ, παρανομώντας γιατί αδυνατούσαν να διαθέσουν χρήματα όντας άνεργοι για την βενζίνη που απαιτείται καθημερινά για την μεταφορά.

Η σχολική χρονιά τελείωσε με παρατράγουδα και έχει μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όπου εμείς ως γονείς, δεν έχουμε πληροφορηθεί επίσημα το τι μέλλει γενέσθαι στην προσεχή σχολική χρονιά που θα αρχίσει σε ένα μήνα από τώρα.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προβεί στις 11/6/2015 σε ενημερωτική εκδήλωση για την διενέργεια των διεθνών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών.

Η περιφέρεια Ηπείρου στις 17/6/2015 προχώρησε στην διακήρυξη Διεθνή Ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την μεταφορά των μαθητών, με καταλυτική ημερομηνία της αποσφράγισης των προσφορών στις 4/8/15.

Η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε ποιες ενέργειες έχει προβεί?
Έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών για το έτος 2015-2016?

Έχει προβεί η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει ότι οι μεταφορείς θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν τα “άγονα” δρομολόγια όπως χαρακτηρίζονται τα δρομολόγια που μεταφέρουν τους μαθητές του Δήμου Βόλβης προς τις σχολικές μονάδες τους?

Η απόλυτη σιγή ιχθύος που τηρείται στο συγκεκριμένο θέμα προμηνύει κακά μαντάτα για εμάς τους γονείς, πλην όμως θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά των παιδιών μας προς τις σχολικές μονάδες τους, εμείς οι γονείς δεν πρόκειται να μεταφέρουμε τα παιδιά μας .

Θα είστε οι ηθικοί αυτουργοί οι οποίοι με την ολιγωρία τους οδήγησαν για μία ακόμη χρονιά σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την απώλεια της σχολικής χρονιάς των παιδιών.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Βόλβης

Εκτός της απάντησης του Περιφερειάρχη επί του θέματος ζητούμε την άμεση τοποθέτηση σας, αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου επί του ζητήματος, με την δημοσιοποίηση των ενεργειών στις οποίες θα προβείτε προκειμένου να προασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών Δημοτών του Δήμου Βόλβης στην Παιδεία. Ζητούμε από τον Δήμο Βόλβης να ενεργήσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς , με την πίεση προς την περιφέρεια και να συμβάλλει στην επίλυση ενός ζητήματος που απασχολεί μία μεγάλη πλειοψηφία οικογενειών του Δήμου μας.

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.