Ανοικτή επιστολή του Β. Ζωγράφου προς τον δήμαρχο Βόλβης για το μεταναστευτικό

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΒΗΣ Δ.ΛΙΑΜΑ:

Το θέμα της φιλοξενίας ή και της ομαλής ένταξης των μεταναστών κρίνεται αναγκαίο για την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η ένταξη των ανθρώπων που μεταναστεύουν, με στόχο να μείνουν για μακρό διάστημα σε μια ξένη κοινωνία, περιλαμβάνει ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους που απαιτούν μια σοβαρή επένδυση στην προετοιμασία (αξιοπρεπής υποδοχή, εκμάθηση γλώσσας, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη κ.λπ.), που στην περίπτωση Δ.Βόλβης παραλείφθηκε τελείως.

Τα πάντα λειτούργησαν ευκαιριακά χωρίς σχέδιο και ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ!!!
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η περιοχή μας έχει επιλεγεί για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκτόνωσης μίας νέας επικείμενης προσφυγικής κρίσης όπου θα φιλοξενούνται στα “ελεγχόμενα κέντρα” ανθρώπινες ψυχές χωρίς να γνωρίζει κανείς τι να τους κάνει.

Και όλα αυτά γιατί το πρόβλημα δεν είναι το “παρκάρισμα ανθρώπινων ψυχών” αλλά οι “παρκαδόροι” της κεντρικής εξουσίας των Αθηνών και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Η πάγια πολιτική-τακτική της Ύπατης Αρμοστείας στο θέμα των μισθωτηρίων συμβολαίων «εγκατάστασης μεταναστών» σε όλους τους δήμους της χώρας είναι η συνεχής ανανέωση ισχύος των ιδιωτικών μισθωτηρίων συμβολαίων, που στοχεύει να μεγιστοποιήσει την χωρητικότητα «μεταναστευτικού πληθυσμού» στο διαθέσιμο οικιστικό απόθεμα μιας περιοχής, δημιουργώντας συνθήκες διευκόλυνσης μετεγκατάστασης εντός του αστικού ιστού μεγάλου αριθμού μεταναστών-προσφύγων. Αποτελεί μια τακτική «αποσυμπίεσης» των “Hot spots”.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
1) Τι θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί ο «κύκλος της διαμονής» και διακοπεί η χρηματοδότηση ενοικίων στην περιοχή Βόλβης από τα αφεντικά τους (τίποτα δεν κρατάει ισόβια-όλα έχουν αρχή και τέλος βάση σχεδίου);
Όλοι αυτοί θα ξεμείνουν εδώ, και από «επενδυτές» θα μετατραπούν σε «αναζητητές της επιβίωσης» τριγυρνώντας στα χωριά, που κανείς πλέον δεν θα ξέρει πώς να διαχειριστεί τόσες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές… ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΓΙΑ ΔΡΑΜΑ κ.Δήμαρχε!!!!

2) Ο κ.Δήμαρχος μίλησε για «ανταποδοτικά και ενισχυτικά μέτρα» για την τοπική κοινωνία.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ;
Ποια ακριβώς είναι τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία;
Ποιο είναι το συνολικό οικονομικό όφελος για τους 24.000 δημότες. Η παρουσία όλων αυτών των μεταναστών θα βελτιώσει τα οικονομικά τους;
Τι κερδίζει ο Δ.Βόλβης ως ΟΤΑ;

Κ.Λιάμα το ελάχιστο που οφείλατε να κάνετε ήταν να βγείτε δημόσια και να ενημερώσετε την τοπική κοινωνία!!!

Να ενημερώσετε τον κόσμο για τις προθέσεις και τα σχέδια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να θέσετε το θέμα με βάση την εφαρμογή του Ν.4555/2018 – ΦΕΚ 19/07 2018 /Αρ.Φύλλου133 / Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ́/ Άρθρο 133 : σε «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»!!!
Η μελλοντική ευθύνη μας απέναντι στην τοπική κοινωνία όσο και απέναντι στα γενικότερα συμφέροντα του Δ.Βόλβης, δεν μας επιτρέπουν ούτε να σιωπούμε ούτε να ανεχόμαστε πλέον άλλα «στεγανά διαχείρισης» σε τόσο σοβαρά θέματα που επηρεάζουν την ζωή της τοπικής κοινωνίας!!!

Κ.ΛΙΑΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!!!

Β.Ζωγράφος
Υπ. Δήμαρχος Δ.Βόλβης των συνεργαζόμενων συνδυασμών
“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.