Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Βόλβης κ. Ιωάννη Βαλερή

Μεταφέρουμε την συνέντευξη που παραχώρησε στο otavoice.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης κ. Ιωάννης Βαλερής

Είστε ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες κοινωνικού περιεχομένου. Ποιο ήταν το ερέθισμα για να τα κάνετε όλα αυτά;

«Ως γιατρός, μέλημα μου είναι η προσφορά στον άνθρωπο. Κυρίως, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και λόγω οικονομικής ανέχειας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα υγείας και περίθαλψης. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να παρέχω δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες, με τη δημιουργία δομών, όπως είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Φιλαδελφείου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες μου για τη δημιουργία τριών κοινωνικών παντοπωλείων καθώς και η μείωση των δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, σε περίπτωση που οι δημότες με τιμήσουν με την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου».

Η ενασχόληση σας με τα κοινά και η απόφασή σας να διεκδικήσετε τη θέση του δημάρχου Βόλβης, πώς προέκυψε;

«Για να ασχοληθείς με τα κοινά, θα πρέπει να διακατέχεσαι από το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο σου. Άλλωστε, το έργο που επιτελείς, αποτελεί και αδιάψευστο μάρτυρα των προθέσεων που έχεις για το κοινωνικό σύνολο. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, τον κύκλο της επιστημονικής μου δραστηριότητας, αποφάσισα να μεταφέρω τη διάθεση μου για προσφορά στην κοινωνία της Βόλβης. Με οδηγό, λοιπόν, αυτή την αντίληψη, θα πορευτώ και το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας και στους λίγους κακόβουλους ότι κύριος στόχος μου είναι να υπηρετήσω το δήμο και να σταθώ αρωγός στα προβλήματα των δημοτών».

Αποφασίσατε να μπείτε στην κούρσα για τον δημαρχιακό θώκο με την κίνηση «Τα πάντα για τη Βόλβη» και χωρίς χρίσμα από κάποιο κόμμα. Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Καταρχήν, θα πρέπει να σας πω ότι η υποψηφιότητα μου δεν έχει κομματικό πρόσημο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκα το χρίσμα από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον. Θεωρώ πως σε μια δημοτική παράταξη θα πρέπει να συμμετέχουν άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών τάσεων, διότι με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεις ένα σύνολο απόψεων, όπως συμβαίνει και σε κάθε κοινωνία. Άλλωστε, μέσα από τη σύνθεση, πετυχαίνεις να αφουγκραστείς τις τάσεις της κοινωνίας και να αμβλύνεις τις όποιες διαφορές υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να απηχούν το μεγαλύτερο δυνατό, τμήμα της κοινωνίας».

Ο κόσμος πιστεύει πλέον σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά και στα νέα πρόσωπα; Πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε όραμα και να πείσετε για ένα νέο ξεκίνημα;

«Θεωρώ πως οι πολίτες καταλαβαίνουν όσους διακατέχονται από την αγάπη για τον τόπο τους. Εμπιστεύονται και στηρίζουν ακόμα και εθελοντικά τις δράσεις εκείνες που έχουν απήχηση στην ίδια την κοινωνία. Αυτά είναι τα μηνύματα που εισπράττω καθημερινά από την επαφή μου με τους δημότες, είτε αυτοί κατοικούν στον ορεινό όγκο, είτε στον παραθαλάσσιο άξονα. Βέβαια, αυτή η σχέση είναι αμοιβαία, διότι όπως είπα, πρόθεση μου είναι ένα καλύτερο μέλλον για τη Βόλβη, όπου οι άνθρωποι της δεν θα μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά αλλά θα εργάζονται  στον τόπο τους, διαμορφώνοντας συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας».

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Βόλβης κατά τη γνώμη σας;

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος Βόλβης πλήττεται από το μεταναστευτικό, καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται στο Βαγιοχώρι και στα λουτρά της Ν. Απολλωνίας. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δράμα, για το οποίο η διοίκηση του δήμου παραμένει απλός παρατηρητής, αδυνατώντας να βρει λύσεις για ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια. Επιπλέον, τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας αποτελούν μια υπόθεση που προσδίδει έλλειμμα αξιοπιστίας στο δήμο. Εδώ και χρόνια, διάφοροι ημέτεροι λυμαίνονται τα έσοδα της πλέον σημαντικής, τουριστικής υποδομής της περιοχής, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη επιχείρηση να εμφανίζει χρέη και να αποτελεί οικονομική «πληγή» για τον τόπο. Την ίδια ώρα, υποδομές του δήμου, όπως είναι η ύδρευση και η καθαριότητα, υπολειτουργούν, λόγω της αδυναμίας της διοίκησης να παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους δημότες».

Στον Δήμο Βόλβης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών και πολλά κρούσματα κλοπών. Μπορεί ο Δήμος να προστατεύσει τους δημότες και ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της αστυνομίας;

«Για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ του δήμου Βόλβης και της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών από παραβατικά φαινόμενα».

Τι μήνυμα στέλνετε στους δημότες, ενόψει των εκλογών του Μαΐου;

«Μπορεί να υπολείπονται ακόμα επτά μήνες για την προσφυγή στις κάλπες, όμως σας διαβεβαιώνω ότι ο συνδυασμός «Τα πάντα για τη Βόλβη» διαθέτει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα στο δήμο. Εμείς, λέμε «πρώτα ο πολίτης», βάζοντας τέλος σε μια νοοτροπία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, ως προτεραιότητα τις ανάγκες του μερικού έναντι του συνόλου. Στο επίκεντρο των δράσεων μας βρίσκεται ο άνθρωπος, ως ο άμεσος αποδέκτης των πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσουμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Στηρίζουμε τις θέσεις μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε, χάρη στη στήριξη και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας».

Σημείωση volvipress.gr Θα θέλαμε και εμείς απαντήσεις του κ. Βαλερή σε ερωτήματα που θα θέσουμε. Αν έχει την διάθεση να μας απαντήσει εδώ είμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.