Αντιρρησίες συνείδησης «προσλαμβάνουν» δήμοι και περιφέρειες

antirisiesΕπιστολή με την οποία ενημερώνει δήμους και περιφέρειες ότι μπορούν να «προσλάβουν» αντιρρησίες συνείδησης προκειμένου να καλύψουν τα κενά σε κοινωνικές υπηρεσίες έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Περιφέρειες που θα υποβάλουν σχετικές αιτήσεις έως τις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει είτε να διασφαλίσουν τροφή και στέγη στους αντιρρησίες συνείδησης είτε να τους χορηγήσουν το ποσό των 223,53 ευρώ ανά μήνα. Το ποσό αυτό είναι «ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών».

Σημειώνεται ότι η «εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται σε υπηρεσίες φορέων του δημόσιου τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε περιοχές εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και των εκτός των πόλεων Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου, όπως καθορίστηκαν μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και γι’ αυτό στους πίνακες αποδεκτών δεν περιλαμβάνονται οι δήμοι των παραπάνω περιοχών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.