Αντίθετοι οι τοπικοί φορείς της Δ.Ε. Αρέθουσας για την μεταφορά στο ΑΤ Ασπροβάλτας;

at-asprovaltaΠοιοι είναι αυτοί οι φορείς της ΔΕ Αρέθουσας που είναι αντίθετοι στην μεταφορά των χωριών (Μαυρούδα, Ανοιξιά, Ξηροπόταμος, Φιλαδέλφιο, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφανινά, Λευκούδα, Αρέθουσα) στη δικαιοδοσία του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου με έδρα την Ασπροβάλτα? Γνωρίζει κανείς ή απλά ο δήμος Λαγκαδά εκμεταλλεύεται το γεγονός για δικό του συμφέρον? Δηλαδή θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι η απόσταση των 10 χιλιομέτρων είναι μικρότερη των 30?

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Λαγκαδά, όπου συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Νικόλαο Τόσκα, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Η συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, προγραμματίστηκε σε συνέχεια της δέσμευσης του Γενικού Γραμματέα κατά την εκδήλωση παρουσίασης του προτεινόμενου σχεδιασμού αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου ο Δήμαρχος Λαγκαδά είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην πρόταση κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων Σοχού και Ασσήρου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, επανέλαβαν σήμερα την πάγια θέση του Δήμου Λαγκαδά για τη διατήρηση και την ενίσχυση λειτουργίας και των τεσσάρων Αστυνομικών Τμημάτων (Λαγκαδά, Ασσήρου, Ζαγκλιβερίου και Σοχού), σε έναν Δήμο με ιδιαίτερα πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά όπως είναι ο Δήμος Λαγκαδά. Ζήτησαν επίσης τη δημιουργία τμήματος ασφαλείας στην πόλη του Λαγκαδά και την ενίσχυση της παρουσίας και αστυνόμευσης των ομάδων ΔΙΑΣ στην περιοχή.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαγκαδά, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Φάνη Παπά, τον Αντιδήμαρχο Σοχού – Βερτίσκου Άκη Γρούσκο, τον Πρόεδρο Δ.Κ. Σοχού Απόστολο Νόικο και παρουσία των Βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλου, Σάββα Αναστασιάδη, Θεόδωρου Καράογλου, Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιώργου Λαζαρίδη παρέδωσε επίσης ψήφισμα για την συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού, όπως αυτό διαμορφώθηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου με την παρουσία και την στήριξη όλων των τοπικών φορέων της Δημοτικής Ενότητας Σοχού.

Όπως τεκμηριώνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού δεν εξασφαλίζεται κανένα δημοσιονομικό όφελος, αφού στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και λειτουργεί με την αρωγή του Δήμου Λαγκαδά και των κατοίκων του Σοχού.

Επισημαίνεται επίσης, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σοχού έχει στη δικαιοδοσία του τα δέκα τρία (13) απομακρυσμένα ορεινά – ημιορεινά χωριά και συγκεκριμένα: Σοχό, Ασκό, Κρυονέρι, Αυγή, Φιλαδέλφιο, Ξηροπόταμο, Ανοιξιά, Μαυρούδα, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφανινά, Αρέθουσα και Λευκούδα, με συνολικό πραγματικό πληθυσμό τους 8.810 κατοίκους, ο οποίος τους θερινούς μήνες αυξάνεται. Τα αναφερόμενα χωριά βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το κοντινότερο αστικό κέντρο του Λαγκαδά (από 30 έως 75 χλμ.) και από την Ασπροβάλτα (έδρα του Α.Τ. Αγίου Γεωργίου Δήμου Βόλβης).

Η μεταφορά των χωριών της δημοτικής ενότητας Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης (Μαυρούδα, Ανοιξιά, Ξηροπόταμος, Φιλαδέλφιο, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφανινά, Λευκούδα, Αρέθουσα) στη δικαιοδοσία του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου με έδρα την Ασπροβάλτα, βρίσκει επίσης αντίθετους και τους τοπικούς φορείς της Δ.Ε. Αρέθουσας, καθώς δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί υποχρεώνει τους κατοίκους των χωριών αυτών να μετακινούνται προς την Ασπροβάλτα με την οποία δεν υπάρχει σύνδεση με δημόσιο μέσο μεταφοράς (ΚΤΕΛ – ΟΑΣΘ).

Τέλος, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού θα σημάνει την άμεση απομάκρυνση από το Σοχό και του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΕΛΤΑ ΣΟΧΟΥ), που παρέχουν υπηρεσίες στους κατοίκους όλων των χωριών δικαιοδοσίας Α.Τ. Σοχού.

gothess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.