Απόφαση ΔΣ δήμου Βόλβης για τα κουνούπια

κουνούπιαΠροκειμένου ο Δήμος Βόλβης να προχωρήσει σε πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών ανά Δημοτική Ενότητα, για το έτος 2015, επιβάλλει δυνητικό τέλος, 2,20€/υδρόμετρο σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα του Δήμου Βόλβης.

Η συνολική δαπάνη καταπολέμησης των κουνουπιών σε επίπεδο Δήμου Βόλβης, με βάση τις συνταχθείσες τεχνικές εκθέσεις, ανέρχεται στο ποσό των 47.899,00€ και συνεπώς με το ως άνω προτεινόμενο τέλος 2,20€/υδρόμετρο θα καλυφθεί η ανωτέρω δαπάνη (21.773 υδρόμετρα Χ 2,20€/υδρόμετρο =47.900,60€).

Στην απόφαση αυτή, μειοψήφησε η Δ.Σ. κ. Πολυζωϊδου Βασιλική, λέγοντας: Το καταψηφίζω διότι το θεωρώ γελοίο, θεωρώ ότι από την στιγμή που υπάρχει δυνατότητα (πληρωμή της δαπάνης από τον Δήμο), δυνητικά τέλη από τον Δήμο να μην επιβάλλονται για κανένα λόγο.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 258/2014 στις 28 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2014 και δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια στις 3 Φεβρουαρίου 2015.

Με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να επιβάλλονται τέλη ή εισφορές για υπηρεσίες και τοπικά έργα της περιοχής, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ανάπτυξης της περιοχής και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα τέλη αυτά ή οι εισφορές έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Με το αρ. πρωτ. 3622/29-09-2014 έγγραφο από την Δ.Ε.Υ.Α. Βόλβης δόθηκαν νέα στοιχεία για τον αριθμό των υδρομέτρων ανά Δημοτική Ενότητα από τα οποία προκύπτει ότι :
1) Στην Δ.Ε. ΑγίουΓεωργίου υπάρχουν 11.016 υδρόμετρα
2) Στην Δ.Ε. Ρεντίνας υπάρχουν 3.691 υδρόμετρα
3) Στην Δ.Ε. Αρέθουσας υπάρχουν 2.109 υδρόμετρα
4) Στην Δ.Ε. Εγνατίας υπάρχουν 1.663 υδρόμετρα
5) Στην Δ.Ε. Μαδύτου υπάρχουν 1.395 υδρόμετρα
6) Στην Δ.Ε. Ν. Απολλωνίας υπάρχουν 1.899 υδρόμετρα
Από τα ανωτέρω προκύπτει πως, στον Δήμο Βόλβης υπάρχουν συνολικά 21.773 υδρόμετρα.

Το ερώτημα το δικό μας είναι πως θα γίνει ο υπολογισμός διάθεσης αυτών των χρημάτων ; Σύμφωνα με τα υδρόμετρα κάθε περιοχής ή με άλλο τρόπο;

2 thoughts on “Απόφαση ΔΣ δήμου Βόλβης για τα κουνούπια

  1. Ειναι κοροιδια να πληρωνουν οι δημοτες για μια δαπανη,η οποια δεν γνωριζουν αν υλοποιειται.Αν πραγματι υλοποιειται απο ποιους,με ποιον τροπο και ποιος ειναι υπευθυνος-αρμοδιος απο τον δημο; Διοτι υπαρχουν ευπαθεις περιοχες,που απαιτουν ραντισματα, αλλα ποτε δεν εχουμε δει συνεργειο να ραντιζει εκει.Συνεπως το κυριοτερο ειναι να ορισθει  υπευθυνος-αρμοδιος απο τον δημο και να δημοσιοποιηθει το ονομα και τα τηλεφωνα του,ωστε να μπορουν και οι δημοτες να ζητουν επεμβασεις,εκει που τα συνεργεια “δεν πηγαινουν”…

  2. chrgkoutz -Πές το ξεκάθαρα φίλε μου. Μας δουλεύουν κατάμουτρα. Δαπάνες που πάνε σε ”άλλα” που δεν γνωρίζει κανείς…η μάλλον γνωρίζει… γραμμάτια είναι αυτά… Έτσι είναι και με τις δαπάνες για την επισκευή των δρόμων. Πάνε, βάζουν 2 φτυάρια άσφαλτο που φεύγουν με τις πρώτες βροχές και τα χιλιάρικα πάνε σύνεφο… Εκεί στην πάνω ραχούλα που εξαφανίστηκε ολόκληρος δρόμος, ακόμα το μελετάνε… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.