Απών ο δήμος Βόλβης από το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών;

παιδιά απασχόλησηΤα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5 -12 χρόνων.

Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Στα ΚΔΑΠ για την εκπλήρωση των σκοπών τους, προβλέπεται να παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

  • Απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μάθησης (γλώσσα – ανάγνωση – γραφή, φιλαναγνωσία, μαθηματικά, δημιουργική έκφραση: εικαστικά – μουσική, αθλητισμός, φυσικές επιστήμες, τεχνολογίες, κ.λ.π.) οι οποίες είναι χρήσιμες, όχι μόνο  για την κοινωνικοποίηση και εξέλιξη των παιδιών, καθώς απαιτείται η εμπλοκή τους, αναφορικά με το πολιτιστικό και το φυσικό τους περιβάλλον, όσο και για την προετοιμασία τους στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • Υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας
  • Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας
  •  Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων
  • Ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή σε φορείς που παρέχουν  εξειδικευμένες υπηρεσίες, αν αυτό χρειαστεί.

 Υπάρχει χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών και επομένως τα έξοδα λειτουργίας δεν επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Αρκετοί Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν να “τρέξουν” προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι δωρεάν, ειδάλλως απαιτείται μικρό κόστος για να μην επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Δωρεάν θα είναι και φέτος το πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – καλοκαίρι 2015” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Καλαμαριάς
Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης θα λειτουργήσει και φέτος στον Δήμο Καλαμαριάς, από τις 29 Ιουνίου μέχρι και 28 Αυγούστου. Δυνατότητα συμμετοχής στη δράση αυτή έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς, καθώς και τα παιδιά που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών
Το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” καθώς και τα πρωινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών θα υλοποιηθούν και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Δήμος Θέρμης
Καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών από 5 έως 12 ετών, με δημιουργική απασχόληση, θα λειτουργήσει από τις 16 Ιουνίου και στο Δήμο Θέρμης.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου
Ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού θα προσφέρουν τα τμήματα θερινής φύλαξης που θέτει σε λειτουργία, από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου (από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι) η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού – Ευόσμου.

Δήμος Βόλβης
Απών; Απών; Απών;

1 thought on “Απών ο δήμος Βόλβης από το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.