Απόστολος Τζιτζικώστας κατά του υπουργείου Πολιτισμού για τις εργασίες στην Αμφίπολη

volvi press 0 Σχόλια

Μένεα πνέει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά του υπουργείου Πολιτισμού, για το ζήτημα της συνέχισης των εργασιών στην Αμφίπολη, ώστε το μνημείο να καταστεί σύντομα επισκέψιμο.

Απαράδεκτη έκρινε ο κ. Τζιτζικώστας την καθυστέρηση που παρατηρείται, παρά τις προσπάθειες της περιφέρειας να διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για την ανάδειξη του οικουμενικού μνημείου.

Ο περιφερειάρχης έστειλε «τελεσίγραφο» στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών μέχρι το Νοέμβριο. Ο ίδιος διαβεβαίωσε, με στεντόρεια φωνή, ότι οι εργασίες στην Αμφίπολη θα πραγματοποιηθούν είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση πως οι πολίτες δικαιούνται να καταστεί επισκέψιμος ο Τύμβος Καστά.

Καλούμενος να προσδιορίσει τους λόγους για τους οποίους επιδεικνύεται μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, απάντησε πως δεν μπορεί να γνωρίζει αν υποκρύπτεται κάτι περισσότερο πέρα από την ανικανότητα.

Η διαβεβαίωση που του δόθηκε, πάντως, από το υπουργείο Πολιτισμού είναι πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κατατεθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την σύμπτυξη του χρόνου έναρξης των εργασιών στην Αμφίπολη.

eproodos.gr

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση