Αρχίζουν σε λίγες μέρες να λειτουργούν τα διόδια σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων στη Θεσσαλονίκη τίθενται σε λειτουργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και παράλληλα, όπως ανακοινώνει ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε., αναμένεται να μειωθεί το κόστος διέλευσης στον σταθμό διοδίων στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λαγκαδά. Την ίδια ώρα, δήμαρχοι περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης στα όρια των οποίων προβλέπεται να κατασκευαστούν διόδια ζητούν από την Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη της το αίτημα των τοπικών κοινωνιών για ελεύθερη διέλευση.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα (Φωτο). Όπως λέει ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε., το κόστος διέλευσης στους παραπάνω σταθμούς θα ανέρχεται σε 0,40 ευρώ και 0,90 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ για τους ανέργους που διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς η χρέωση θα είναι μηδενική, όπως ισχύει στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση για την κατασκευή νέων διοδίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας. Δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών εδώ και μήνες αντιδρούν και ζητούν ειδική μέριμνα για τους κατοίκους των δήμων τους που αναγκάζονται να μετακινούνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνουν τις δουλειές τους.

Φωτογραφία: Stelios Georgiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.