Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον Δήμου Βόλβης

images

Καθώς ο Δήμος Βόλβης δια μέσω του δημάρχου του Διαμαντή Λιάμα συνεχίζει να  αμφισβητεί την κυριότητα της έκτασης του παλιού σχολείου του Βαγιοχωρίου που ανήκει στον δήμο Λαγκαδά, υποστηρίζοντας ότι έχει έγγραφα τα οποία υποδηλώνουν πως η έκταση αυτή είναι στα όρια του δήμου του, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τα έχει δηλώσει επίσημα, και να τα δώσει στον Δήμο Λαγκαδά ο οποίος ζήτησε από την πρώτη στιγμή.

Ο Δήμος Λαγκαδά μη έχοντας άλλη λύση θα προχωρήσει στην κατάθεση  ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του δήμου Βόλβης  προκειμένου να προστατεύσει τα ιδιοκτησιακά του συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε πως ο δήμος Λαγκαδά έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα του Βαγιοχωρίου. Ως γνωστόν, προ ημερών ο δήμος Βόλβης έδωσε το «πράσινο φως» για την χωροθέτηση ενός νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, δίπλα από το παλιό δημοτικό σχολείο του μικρού οικισμού.

Η χωροθέτηση μάλιστα του κέντρου στο Βαγιοχώρι αποτέλεσε την ιδανική λύση για το δήμο Βόλβης, καθώς στόχος του ήταν να αποτραπεί με κάθε τρόπο η δημιουργία δομής εντός του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός. Η ανακοίνωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του δήμου Λαγκαδά, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης του γειτονικού δήμου.

“Ο χώρος ανήκει στα διοικητικά μας όρια και σαν δήμος οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ιδιοκτησία μας. Το θέμα αυτό έχει ξεφύγει από τα όρια ενός απλού μπερδέματος” ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.

Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο του Λαγκαδά παραβρέθηκε και αντιπροσωπία κατοίκων του Βαγιοχωρίου, στους οποίους έδωσε την ευκαιρία ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης να μιλήσουν.

Οι κάτοικοι αφού στηλίτευσαν την αδιαφορία, και τον αλαζονικό τρόπο αντιμετώπισης από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλβης από την αρχή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, και τους αιρετούς του Δήμου Λαγκαδά που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων.
Η περιοχή γύρω από το παλιό δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου συνεχίζει να φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από κατοίκους, ενώ οποιαδήποτε μορφή παρέμβασης δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

πηγή: lagadas.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.