Αύριο ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία

oaedΠαρά τη δίμηνη καθυστέρηση, η σχετική προκήρυξη των θέσεων έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας και πλέον απομένει η ρύθμιση τεχνικών ζητημάτων από τον ΟΑΕΔ, για να γίνει η επίσημη ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος και να ξεκινήσει η ανάλογη υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους ανέργους. Το πρόγραμμα αφορά πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης στους δήμους και οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως.

Το υπουργείο Εργασίας, εκτός από τη μικρή αυτή αύξηση, που προέκυψε λόγω αξιοποίησης κονδυλίων ύψους άνω του 1.300.000 ευρώ που υπήρχαν στο Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), προχώρησε σε συνολική τροποποίηση των θέσεων εργασίας ανά δήμο, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αποτελούν εξορθολογισμό της διαδικασίας των προσλήψεων που θα γίνουν. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα να προσφέρει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης σε περιφέρειες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προκήρυξη των οποίων θα καθυστερήσει και άλλο. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση, από τον τέως υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Το πρόγραμμα τελικά, ελέω εκλογών πήγε πίσω και η νέα ηγεσία του υπουργείου, προχώρησε σε ευρύτερο επανέλεγχο με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση άλλων δύο μηνών.

www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.