Χαιρετισμός Δημάρχου Βόλβης για την νέα σχολική χρονιά 2014-2015

Σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης τελέστηκε το πρωί ο Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού σε σχολεία του δήμου, ευχόμενος «καλή χρονιά» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στον χαιρετισμό του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Λιάμας   επισημαίνει:

“Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει πάντα με τον Αγιασμό που σηματοδοτεί τη θεία φώτιση και την αισιοδοξία ότι τα παιδιά μας θα βάλουν στέρεες βάσεις γνώσης στη ζωή τους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του δήμου Βόλβης, αποτελούν το εφαλτήριο από το οποίο ελπίζουμε ότι θα οικοδομηθεί μια καλύτερη κοινωνία.

Προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον και τις ιδανικότερες συνθήκες, μέσα στις οποίες θα φοιτούν όλοι οι μαθητές.

Όπως αποδείξαμε και τα προηγούμενα χρόνια, θα είμαστε διαρκώς παρόντες δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων-κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές με τους δημοτικούς υπαλλήλους, ώστε να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τη λειτουργία των σχολείων.

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους, που δυσχεραίνουν την άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, οι σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου Βόλβης θα αποτελούν πρώτιστο μέλημα και δικό μου και της νέας δημοτικής αρχής. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, σχετιζόμενες με το περιβάλλον, την ιστορία του τόπου μας, κ.ά..

Εύχομαι στους μαθητές μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη γνώση και όμορφες στιγμές.

Εύχομαι σε γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη και την ικανοποίηση να χαίρονται με την πρόοδο των παιδιών τους.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα που επιτελούν, διαπαιδαγωγώντας και διαπλάθοντας τους δημιουργικούς πολίτες του αύριο.”

2 thoughts on “Χαιρετισμός Δημάρχου Βόλβης για την νέα σχολική χρονιά 2014-2015

 1. Είναι σημαντική η δήλωση του Δημάρχου Διαμαντή Λιάμα ότι ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης στα παιδιά, στους γονείς και στους δασκάλους, και αποτελεί αναμφισβήτητα το ποθητό και το ιδεατό για όλους , πλην όμως η έναρξη της Νέας σχολικής χρονιάς στιγματίζεται για μία ακόμη φορά από την προβληματική μεταφορά των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες του Δήμου.
  Φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι ευθύνη του Δήμου Βόλβης , αλλά καθαρά θέμα της Περιφέρειας.
  Πλην όμως δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε αμέτοχοι όλοι μας, γονείς, δάσκαλοι, αιρετοί, περιμένοντας την λύση, ως μάννα εξ ουρανού, ευελπιστώντας το πότε θα συγκινηθεί η Περιφέρεια για να λυθεί το πρόβλημα.
  Γνωρίζοντας την πρόθεση του Δημάρχου, ότι το κύριο μέλημα του είναι η επίλυση προβλημάτων που ταλανίζει του Δημότες του Δήμου μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας , με συμπαραστάτες όλους τους γονείς, και μαθητές και θα ασκήσει πίεση προς την Περιφέρεια με όλες τις δυνατότητες που του δίνει ο Νόμος ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου.

 2. ΠΙΟ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ-ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΞΥΕΣ ΣΤΑ 1000Μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ

  Δεν με προδιαθετει ο προτερος βιος…
  Παρ αυτα ..οριστε πεδιο δοξης λαμπρο…Ιδωμεν…αν και πλεον ..δεν ελπίζομεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.