Χρηματοδότηση 234.000€. για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Λαγκαδά

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Λαγκαδά εξασφαλίζει χρηματοδότηση για τις κοινωνικές του δομές με την ένταξη στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» – Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΠ», ΕΣΠΑ 2014-2020

Συνεχείς ενέργειες για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιεί ο Δήμος Λαγκαδά με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. Με την ένταξη της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαγκαδά», εξασφαλίζεται για πρώτη φορά χρηματοδότηση ύψους 234.000€. για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα με ίδιες δαπάνες του Δήμου, ενισχύονται ακόμη περισσότερο προς όφελος των συνδημοτών μας.

Συγκεκριμένα, η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενισχύεται με επιπλέον παροχές:

  • Τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων
  • Ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών οικιακού εξοπλισμού και παιχνιδιών
  • Ειδών ψυχαγωγίας (βιβλία, cd, dvd) για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ενισχύεται με παροχές σε σταθερή και τακτική βάση:

  • Δωρεάν φαρμάκων
  • Υγειονομικού υλικού
  • Παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στελεχώνει επιπλέον το Δήμο με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα υποστηρίζουν τις κοινωνικές δομές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα των δράσεων προς ανακούφιση των ευπαθών ομάδων. Στόχο της Διοίκησης αποτελεί η βέλτιστη δυνατή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (π.χ. ΕΣΠΑ) προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και κατοίκους.

Οι συνδημότες μας μπορούν να ενημερώνονται για τις κοινωνικές δομές από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Λαγκαδά, στα τηλέφωνα 23933 30263 και 23933 30267.

Δελτίο Τύπου Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.