Διαμαντής Λιάμας: Ο «τρύπιος» Κλεισθένης και οι επιτήδειοι

Τα φαιδρά φαινόμενα που αντικρίζουμε σήμερα στο κοινοβούλιο, με τους βουλευτές που αλλάζουν κοινοβουλευτικές ομάδες ή ταυτόχρονα ανήκουν σε δυο διαφορετικές παρατάξεις, θα είναι μάλλον μικρά σε σχέση με όσα θα συμβούν σε ορισμένους δήμους, όταν το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις χωρίς καθαρές πλειοψηφίες και με «ορεξάτους» καιροσκόπους, που θα διεκδικούν… ανταλλάγματα για μια ψήφο.

Το μήνυμα που στέλνει ο «Κλεισθένης», η νέα νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν είναι τόσο η συνεργασία για να παρθεί μια απόφαση, αλλά η ανάγκη να δημιουργηθούν στιβαρά και έντιμα δημοτικά συμβούλια. Η ανάγκη να ψηφισθούν αιρετοί με εντιμότητα και ηθική, με αρχές και αξίες, που δεν θα μπαίνουν σε καθεστώς συναλλαγής και δεν θα μπλοκάρουν τα αυτονόητα, αν δεν εξυπηρετηθούν.

Σε μια χώρα χωρίς κουλτούρα συνεργασίας, με τη λογική της «ψόφιας κατσίκας του γείτονα», οι πολίτες πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά και ποιόν ψηφίζουν και ποιους εκλέγουν. Δυστυχώς, αλλά οι δήμοι δεν έχουν την πολυτέλεια να μην παίρνουν αποφάσεις για την καθημερινότητα του δημότη.

Κι επειδή έχει ανοίξει η όρεξη σε πολλούς επιτήδειους, είναι στο χέρι του συνειδητοποιημένου πολίτη, να μην τους επιτρέψει να «τρυπώσουν» στο δημοτικό συμβούλιο, μέσα από το τρύπιο σύστημα του Κλεισθένη.

Διαμαντής Λιάμας δήμαρχος Βόλβης

karfitsa.gr

1 thoughts on “Διαμαντής Λιάμας: Ο «τρύπιος» Κλεισθένης και οι επιτήδειοι

  1. Μια αλλη αποψηΗ βολικη αποψη  του νυν δημαρχου Διαμαντή Λιάμα ειναι αποψη που εχει αληθεια αλλα υποθαλπη και μια προσπαθεια διατηρησης του συντηριτισμου.Οι πολιτικές ελίτ  δεν κατορθωσαν στο ελαχιστο τα τελευται 70 χρονια να δωσουν λυσεις σε θεσμικα θεματα αλλα ουτε στο ελαχιστο να ακουλουηθσουν την εξελιξη αντιστοιχων ευρωπαικων δημων.   Η προσπαθεια να εξηγησουν την αδυναμια συναινεσεων με αναγωγη σε δυο βολικους γι’ αυτες μυθους, δηλαδη (α) ότι τα πλειοψηφικα συστηματα δινουν μεγαλυτερη ισχυ στον δημο, αυτοδυναμη ή μη, να αντιμετωπισει πιεστικα πολιτικα προβληματα. Το κυριο ερωτημα όμως παραμενει: Σε ποιο βαθμο όμως ισχυουν αυτοι οι μυθοι και, κυριως, πώς μπορει μια κοινωνια η οποια βιωνει βαθια πολιτικη, οικονομικη και κοινωνικη κριση να δημιουργησει θεσμους που θα αναπαραγουν την πολυποθητη κουλτουρα συνεννοησης;Οι συναινετικές δημοκρατίες θεωρούνται πιο αποτελεσματικές, κοινωνικά πιο δίκαιες, καθώς επίσης και πιο ανθεκτικές στη διαχείριση μεγάλων οικονομικών κρίσεων.Για να συμβοθν όλα αυτα, χρειαζεται να τολμαμε, να παρουμε το ρισκο, να είμαστε διαφανεις, να εχουμε πλανα βραχυπροθεσμα αλλας κυριως μακροπροθεσμα., Να παραδεχομαστε λαθη και αδυναμιες, να δεχομαστε ότι μπορει να υπαρχει κατι νεο να μαθουμε και να βρουμε τροπους με τους οποιους μπορούμε να εξελιχθουμε και προπαντως να απομονωσουμε υποψηφιους δημοτικους συμβουλους του δημου Βολβης  που ευαρεστα αυτοδιαφημιζονται με το σλογγαν  “Επιστροφη στην παραδοση και στις Αξιες”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.