Διαμαρτύρονται γιατί δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι (Βίντεο)

volvi press 0 Σχόλια

Ένας άνδρας τραυματίστηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια έντασης που επικράτησε μεταξύ προσφύγων που διαμαρτύρονται έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες άτομα που ήδη διαμένουν στο camp, διαμαρτύρονται καθώς δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω επεισόδια.

“Η ένταση καθυστέρησε τη μεταφορά προσφύγων στο Βαγιοχώρι”

Στην ένταση που επικράτησε νωρίτερα, μεταξύ προσφύγων που διαμαρτύρονται στο camp των Διαβατών, αναφέρθηκε ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Όπως εξήγησε “είχαμε μία μικρή συμπλοκή, μεταξύ των φιλοξενουμένων στη δομή των Διαβατών. Οι άνδρες που συνεπλάκησαν μεταξύ τους ήταν Κουρδικής και Αφγανικής καταγωγής”.

Παράλληλα σημείωσε πως οι εργασίες στο Βαγιοχώρι έχουν ολοκληρωθεί και “είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν εκεί. Όμως, με τα σημερινά γεγονότα, καθυστέρησε η επιλεξημότητα του κόσμου που θα πάει. Τώρα έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο που θέλει να μεταφερθεί στη Νέα Καβάλα”.

thestival.gr

Σχόλια
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση