Δήμαρχος ζητάει παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

Την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον Δήμο Μεσσήνης μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ζητά ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

Σε επιστολή του που απεστάλη σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επισημαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ, κάνουν αναγκαία την επέκταση της χρονικής διάρκειας της απασχόλησης των ωφελούμενων για 8 μήνες ακόμη, μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής τους.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με την 8/2018 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης: “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, προσλήφθηκε και τοποθετήθηκε προσωπικό (ωφελούμενοι) στους Δήμους όλης της χώρας (μεταξύ άλλων και στο Δήμο Μεσσήνης) για οχτώ (8) μήνες.

Επιπρόσθετα με Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α) επεκτάθηκε η χρονική διάρκεια απασχόλησης των ωφελουμένων σε κάποια Υπουργεία, Δήμους και Περιφέρειες (επεκτάθηκε ήδη το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας).

Πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι, πολλοί εκ των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από την μια πλευρά προσπαθούν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους να αποκτήσουν μια ικανή προϋπηρεσία, η οποία πάντα ζητείται στην “πενιχρή” αγορά εργασίας, από την άλλη δε, πολλοί εξ’ αυτών βρίσκονται σε ηλικία λίγο πριν την σύνταξη όπου χρειάζεται κάποιος αριθμός ενσήμων στην τελευταία “εργασιακή τους πενταετία”, συνεπώς, η 8/μηνιαία διάρκεια των προγραμμάτων είναι άκρως ελλιπής και δεν προσφέρει παρά ελάχιστα, τόσο στις ανάγκες τις δικές τους όσο και των δήμων για ποιοτικότερη παρεχόμενη εργασία.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες (έκδοση Κ.Υ.Α), ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί – παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησης των ανωτέρω ωφελούμενων για ίσο χρονικό διάστημα (8 μήνες) αυτόματα μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής τους.»

messinialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.