Δήμος Βόλβης: Ποιος κάνει τελικά κουμάντο;

Η εξουσία της πολιτικής  είναι παντοδύναμη και  όταν το θελήσει η ίδια, η δύναμη της  είναι ασυγκράτητη.

Διαθέτει τα μέσα, να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της, σωστή ή λαθεμένη, δίκαιη ή άδικη, νόμιμη ή παράνομη, προς κάθε κατεύθυνση, γιατί αυτή νομοθετεί και αυτή μπορεί να επιβάλει, με τις δυνάμεις καταστολής, τη νομοθετημένη ή μη βούλησή της.

Η παντοδυναμία της στη χώρα αυτή είναι προκλητική και επικίνδυνη για τον απλό πολίτη.

Στις 15 Νοεμβρίου μηχανήματα του Στρατού ξεκίνησαν να γκρεμίζουν τσιμεντένιες κατασκευές στο ΤΟΣΚΕΔ (Γκουλάγκ) του Βαγιοχωρίου, που προϋπήρχαν από την εποχή που το εν λόγο «οικόπεδο» αποτελούσε εργοτάξιο της ΒΙΟΤΕΡ, παραχωρημένο από τον Πρώην Δήμο Εγνατίας.

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο ανήκει στην διοικητική δικαιοδοσία του  Δήμου Βόλβης, αλλά η τελική κυριότητα του, αναμένεται να επικυρωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια (Πολύ Βολικό αυτό).

(Να υπενθυμίσουμε απ όσο γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα ο Δήμος Βόλβης δεν έχει δώσει καμία επίσημη έγκριση – συναίνεση – παραχώρηση για την επαναλειτουργία του ΤΟΣΚΕΔ Βαγιοχωρίου, λόγο της αθέτησης και μη τήρησης των «δεσμεύσεων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».).

Μπήκαμε στον χώρο για να ζητήσουμε πληροφορίες για το αν υπήρχε άδεια του Δήμου Βόλβης, ή  της αρμόδιας Πολεοδομίας του Λαγκαδά για τις εργασίες που λάμβαναν χώρα.

Παρόντες στον χώρο, 4 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Ήρθε προς το μέρος μας  ο  Συνταγματάρχης  Ο (Ο από το αρχικό γράμμα του επωνύμου του) .

Αφού δώσαμε τα διαπιστευτήρια μας (μας ζητήθηκαν 4 φορές τα στοιχεία μας) ξανακάναμε την ίδια ερώτηση αν δηλαδή υπάρχει άδεια του Δήμου Βόλβης, ή της αρμόδιας Πολεοδομίας, για τις εργασίες που γίνονται σε Δημοτική Έκταση.

Ο Συνταγματάρχης Ο απάντησε ότι ο αρμόδιος είναι ο «κύριος Ράγκος και το Υπ. Μετ. Πολιτικής, με τον οποίο μας προέτρεψε να επικοινωνήσουμε.

Σε όλες τις ερωτήσεις, με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν σε μία Δημοτική έκταση, η οποία έχει «καταπατηθεί» στην ουσία, η απάντηση ήταν «αρμόδιος είναι ο «κύριος Ράγκος και το Υπ. Μετ. Πολιτικής».

Δεν υπήρχε λόγος να επιμένουμε στην προσπάθεια διαλόγου…

Υπάρχουν όμως ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων.

  • Υπάρχει άδεια του Δήμου Βόλβης ή του Δήμου Λαγκαδά για την εκτέλεση των εργασιών;
  • Υπάρχει άδεια της αρμόδιας Πολεοδομίας Λαγκαδά για την εκτέλεση γκρεμίσματος των υπαρχόντων κτισμάτων και την τροποποίηση – διαμόρφωση της εν λόγο δημοτικής έκτασης;
  • Υπάρχει σχέδιο μελέτης αρμόδιου μηχανικού που έχει υποβληθεί προς έγκριση στην αρμόδια Πολεοδομία Λαγκαδά προς έκδοση άδειας για την τροποποίηση – παρέμβασης της εν λόγο έκτασης που ανήκει στην Β ζώνη Ramsar;
  • Υπάρχει μελέτη και πρόβλεψη επαρκής υδροδότησης για τις ανάγκες σε πόσιμο νερό των κατοίκων και αυτών που θα διαβιούν εντός του Νέου Οικισμού (πρόσφυγες-μετανάστες), καθώς το καλοκαίρι υπήρξε πρόβλημα υδροδότησης;
  • Υπάρχει η μελέτη – άδεια που να προβλέπει κατασκευή αποχετευτικού, μιας και θεωρείται απαραίτητο ως προϋπόθεση σε Περιοχή Β ζώνης Ραμσάρ;
  • Υπάρχει τελική και οριστική απόφαση σε ποιον ανήκει η κυριότητα της εν λόγο έκτασης – Δήμος Λαγκαδά ή Δήμος Βόλβης;

Εφόσον οι απαντήσεις είναι αρνητικές, με ποιο δικαίωμα μπαίνει ο Στρατός σε μία Δημοτική έκταση σε καιρό ειρήνης και πράττει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν;

Ποιος τελικά κάνει κουμάντο; Οι ΜΚΟ, ο Βίτσας, οι έμμισθοι υπάλληλοι του Βίτσα, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού, ή μήπως ο δήμος;

Αν τελικά η απόφαση είναι οριστική, για αναδιαμόρφωση σε δομή τράνζιτ του χώρου του σχολίου του Βαγιοχωρίου, ζητήθηκαν ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους του οικισμού από τον Δήμο όπως πχ αύξηση συγκοινωνίας, παροχή ίντερνετ, νέες γεωτρήσεις για επάρκεια πόσιμου νερού, αποχετευτικό κλπ;

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αντί να ασκήσουν έλεγχο της τήρησης  των νόμων και του Συντάγματος, έχουν μετατραπεί σε όργανα επιβολής της εξουσίας  των πολιτικών, από τις ορέξεις των οποίων εξαρτάται η όποια εξέλιξή των υποθέσεων.

Η εκδικητικότητα της εξουσίας και ο φόβος αντιποίνων αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για τον κάθε ιδιώτη που σκέφτεται να καταγγείλει, ή να διεκδικήσει το δίκιο του μέσα από τα γρανάζια του ίδιου του συστήματος… με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να συμβιβάζονται ικανοποιώντας έτσι τις επιθυμίες των εξουσιαστών.

Τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα (Δικαιοσύνη, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, κλπ.) έχουν αποδεχθεί πειθήνια και μοιρολατρικά την υποβάθμιση και τον ρόλο του δεκανικιού της πολιτικής εξουσίας που υποτίθεται ότι οφείλουν να ελέγχουν.

Τα παραδείγματα άπειρα, καθημερινά και διαχρονικά.

Το οξύμωρο είναι ότι η παρούσα «αριστερή» εξουσία, που αυτοδιαφημίζεται ότι είναι ο μοναδικός φορέας της δημοκρατικής νομιμότητας και προστάτης των δικαιωμάτων του λαού, έχει αναγάγει σε επιστήμη την αυθαιρεσία και την επίδειξη δύναμης, εμπλουτισμένης με ακραίο λαϊκισμό και παραποίηση της αλήθειας.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο λαός, κουρασμένος και μπουχτισμένος, έχει εθιστεί και τα δέχεται όλα στωικά και δεν αντιδρά καν.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.