Δήμος Βόλβης: Εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Ρεντίνας (φωτο)

Σήμερα 13 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Ρεντίνας.
Η Μάχη της Ρεντίνας ανήκει στην κατηγορία ηρωικών γεγονότων που δεν έτυχαν την αναγνώριση που τους έπρεπε.
Ο δήμος Βόλβης, αποφάσισε να βγάλει από τα σκοτάδια της λήθης αυτή την ηρωική στιγμή της πατρίδας μας.
Οφείλουμε όλοι μας να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μάχης, αλλά και μετά από αυτήν.
Έχουμε τεράστιο χρέος να διατηρήσουμε το παράδειγμά τους ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας και να το μεταφέρουμε στις επερχόμενες γενιές.
Για τον σκοπό αυτό, εδώ στον χώρο όπου θυσιάστηκαν, αποκαλύψαμε το μνημείο για τον άγνωστο πολεμιστή που έδωσε τη ζωή του στη Μάχη της Ρεντίνας.
Σε αυτό το μνημείο, δεσπόζουν δυο μορφές.
Ο Εμμανουήλ Παππάς, ο αγωνιστής του ’21 που ηγήθηκε της Ελληνικής Επανάστασης στα χώματα της Μακεδονίας, από τις πιο ηρωικές μορφές του αγώνα.
Και ο Μητροπολίτης Μαρώνειας Κωνστάντιος.
Ο ιεράρχης που όρκισε τους αγωνιστές στο Άγιον Όρος και ηγήθηκε της Ελληνικής δύναμης στη Μάχη της Ρεντίνας, γράφοντας, τη δική του ηρωική σελίδα στο βιβλίο του εθνικού μας αγώνα.
Η ημερομηνία που διεξήχθη η Μάχη της Ρεντίνας, η 15η Ιουνίου, θα τιμάται από φέτος με κάθε λαμπρότητα, αποτελώντας μια επίσημη τοπική εορτή για τον Δήμο Βόλβης.
Διαμαντής Λιάμας Δήμαρχος Βόλβης

Ήταν μια εκδήλωση μνήμης που για πρώτη φορά οργανώθηκε μετά από 200 χρόνια, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την σημασία που δίνει ο δήμαρχος Βόλβης στην ανάδειξη του ιστορικού και μνημειακού πλούτου του τόπου του.

Σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Θεόκλητο, παρουσιάστηκε η λαμπρή μάχη που έγινε στα Μακεδονικά Τέμπη, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος, από τα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής, συνεργάτης και πρωτοπαλίκαρο του Ήρωα και Εθνεγέρτη της Μακεδονίας, Εμμανουήλ Παπά.

Η ημερομηνία που διεξήχθη η Μάχη της Ρεντίνας, η 15η Ιουνίου, θα τιμάται κάθε χρόνο, με την λαμπρότητα που της αξίζει, αποτελώντας μια επίσημη τοπική εορτή για τον Δήμο Βόλβης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

thirteen − 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.