Δήμος Βόλβης – Θα Διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.

Δήμος Βόλβης

samos_474_355
Φωτό απο το i-samos.gr

Αυτή  ήταν μία από τις δεσμεύσεις που ψηφίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση για την παραχώρηση του πρώην Δημοτικού σχολείου Βαγιοχωρίου ανάμεσα σε όλα τα άλλα.

Παραθέτουμε ένα απλό σημερινό συμβάν στην Σάμο.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, οι 560 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο Μεταναστών, άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κράτηση τους και ζητούσαν από τους ΜΟΝΟ δύο αστυνομικούς που ήταν εκεί, να τους ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν. Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό όπως γράφτηκε και στο i-samos.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και δύναμη της αστυνομίας του λιμενικού, της Frontex αλλά και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στο σημείο για να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστούν! Όσο περνούσε η ώρα οι μετανάστες εκνευρίζονταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού!Άλλοι προσπάθησαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη!

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών, οι επικεφαλείς της Αστυνομίας αποφάσισαν για την δική τους ασφάλεια, αφού υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι, να ανοίξουν τις πόρτες.

Σύμφωνα με το i-samos, 250 άτομα άρχισαν ομαδικά να κατευθύνονται μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας, για να φθάσουν με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην παραλιακή οδό. Οι κάτοικοι της πόλης όπως ήταν αναμενόμενο, αναστατώθηκαν…

Οι μετανάστες “εγκλωβίστηκαν” από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και άρχισαν  διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο, σε αντίθεση με τα δικά τους σχέδια να πάνε στο Λιμάνι Μαλαγαρίου, με την ελπίδα να περάσει κάποιο πλοίο να τους πάρει.

Αυτό συνέβη στην Σάμο, όπου προφανώς στους κατοίκους έχουν δοθεί οι διασφαλίσεις, και σημειωτέων έχει 30 000 κατοίκους.

Σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας άρθρο το οποίο εκθέτει δημόσια τον προβληματισμό των δημοτικών και αστυνομικών αρχών στην Ειδομένη για την κατάσταση. Φοβούνται τις ταραχές, διότι οι κάτοικοι εξεγείρονται και στους πρόσφυγες τελειώνουν τα χρήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Γκουντενούδης ανέφερε στα τοπικά μέσα  « Πολλοί αγοράζουν όπλα, τα οπλοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Και όχι μόνο από την περιοχή γύρω από τον καταυλισμό αλλά και σε πιο μακρινές περιοχές, για την προστασία τους».

Πολλοί επίσης έχουν αρχίσει να ανησυχούν και για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενώ μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν ελεύθερα, τώρα πολλοί γονείς κάνουν τις μετακινήσεις των παιδιών τους με αυτοκίνητα για «παν ενδεχόμενο» όπως λένε κάτοικοι.

Παρά την ανέχεια και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη ανθεί η… «μαύρη αγορά». Όπως υποστηρίζουν ντόπιοι, υπάρχουν επιτήδειοι που παίρνουν τα τρόφιμα που τους διανέμουν δωρεάν ο δήμος και οι ΜΚΟ και τα… πουλάνε σε άλλους πρόσφυγες/μετανάστες.

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης κατέθεσε χθες Τετάρτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και μια σειρά παραβάσεων που συμβαίνουν έχει προειδοποιήσει: «Υπάρχει έντονο πρόβλημα. Η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στο κόκκινο, είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ο δήμαρχος Παιονίας εξέφρασε και τα παράπονά του για την στάση της ΕΛΑΣ:

«Η Αστυνομία εκτελεί εντολές, ό,τι της λένε κάνει. Αυτό που γίνεται τώρα δεν την τιμά. Δεν μπορεί να είναι η Αστυνομία που τόσα έχει προσφέρει, σε αυτό το χάλι, απλά να παρακολουθεί. Έκανα μήνυση εγώ και ξαφνικά δια μαγείας… άνοιξε ο δρόμος».

Βλέποντας όλα αυτά τα γεγονότα, δεν μπορεί κάποιος να τα προσπεράσει και να πει, ότι εδώ, στον Δήμο Βόλβης, δεν πρόκειται να συμβεί, διότι θα υπάρξει διασφάλιση εκ μέρους του κράτους. Το κράτος έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα απών και τελείως αφερέγγυο.

Ερχόμαστε λοιπόν με την σειρά μας, να ρωτήσουμε τον κάθε αρμόδιο στον Δήμο Βόλβης που ψήφισε την εγκατάσταση να γίνει στην επικράτεια του, ειδικά σε έναν οικισμό 45 ανθρώπων, αν η ασφάλεια των αυτών των κατοίκων, θα διασφαλιστεί όπως των κατοίκων της Σάμου η των Δημοτών Παιονίας ….

1 thought on “Δήμος Βόλβης – Θα Διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.