Ευθύνη της Π.Κ.Μ. η συλλογή και η διαχείριση των απορριμμάτων από τις πλημμύρες στην περιοχή του δήμου Βόλβης

Έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες πλημμύρες του περσινού καλοκαιριού, στο Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. “Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν εργασίες αποκατάστασης σε όλο το παραλιακό μέτωπο Σταυρού, Βρασνών και Ασπροβάλτας καθώς επίσης και καθαρισμοί ρεμάτων και αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο” ανέφερε ο επικεφαλής του Αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας που ενέκρινε τον απολογιστικό πίνακα των εργασιών.

“Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου του 18” είπε ο κ. Στεργιάδης και σχολίασε ότι απομένει μόνο η συλλογή και η διαχείριση των απορριμμάτων από την περιοχή της Βόλβης. Παρεμβάσεις, άλλωστε, έγιναν και σε κάποια σημεία που αποκόπηκαν οι δρόμοι προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση και των πυροσβεστικών οχημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο. “Από εκεί και πέρα σε δεύτερο χρόνο ο δήμαρχος έχει ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης να ολοκληρώσουν εργασίες σε κομμένους δρόμους, σημεία που αποκόπηκαν, γέφυρες που χάλασαν και αποχετεύσεις” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας σε μεγάλη έκταση και με πολλά μηχανήματα, ωστόσο εκτίμησε ότι “οι εργασίες που πρέπει να γίνουν από την Πολιτική Προστασία δεν έχουν ολοκληρωθεί”. “Κάποια τμήματα έχουν καθαριστεί, ειδικά στις περιπτώσεις των χειμάρρων των Βρασνών και της Ασπροβάλτας. Ωστόσο, πέραν από τους καθαρισμούς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, υπάρχουν περιπτώσεις ρεμάτων όπου θα πρέπει να γίνει η διευθέτηση των πρανών με σαρζανέτια, για να μην σπάζουν και πλημμυρίζουν οι περιοχές που γειτνιάζουν” ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: George Bogas  Απορρίμματα από τις πλημμύρες στο πρώην στρατόπεδο της παραλίας Βρασνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.