Έγκριση για δημιουργία ψηφιακού μουσείου στον δήμο Βόλβης

Η πρόεδρος της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κα. Γιάννα Αγγελοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης
κα. Βούλα Πατουλίδου και Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης συζητήσανε σήμερα για έργα και δράσεις στα πλαίσια της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Ο Δήμος Βόλβης κατέθεσε στην επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» πρόταση για δημιουργία ψηφιακού μουσείου με τίτλο :
«Διαδραστική μόνιμη έκθεση για την προεπαναστατική και επαναστατική ιστορία του Δήμου Βόλβης με χρήση τεχνολογικών μέσων».

Η επιτροπή και προσωπικά η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου ενέκριναν την πρόταση του Δήμου μας δίνοντας μας το πράσινο φως για υποβολή της πρότασης προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 14 Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλος «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Σκοπός της πράξης είναι μέσω της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, να αναδείξει με σύγχρονα μέσα την ιστορία της ευρύτερης περιοχής που ανήκει στον Δήμο Βόλβης κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας καθώς και τον ρόλο αυτής κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 αλλά και μετά την απελευθέρωση.

Η έκθεση θα χωρίζεται θεματολογικά (και χωροταξικά) σε τρεις ιστορικές περιόδους.
Α) Τουρκοκρατία – προεπαναστατική περίοδος
Β) Επανάσταση 1821
Γ) Απελευθέρωση – Νεότερη Ιστορία

Κάθε θεματολογική περίοδος θα περιλαμβάνει ψηφιακά αφηγηματικά μέσα και διαδραστικές εφαρμογές προκειμένου, αφενός να αφηγηθεί την ιστορία και αφετέρου να «μεταφέρει» βιωματικά τον επισκέπτη στην αντίστοιχη εποχή, έτσι ώστε αυτός να γνωρίσει τα ήθη, τα έθιμα καθώς και τα πρόσωπα.
Με το τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στον επισκέπτη όχι μόνο να γνωρίσει την ιστορία, αλλά και να την κατανοήσει με βάση τα δεδομένα της ιστορικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.