Έκδοση ψηφίσματος ενάντια του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δ.Κ. Σταυρού

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης απεφάσισε ομόφωνα:

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του και την έντονη διαμαρτυρία του προς την Διοίκηση της Ε.Τ.Ε. ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Δ.Κ. Σταυρού του δήμου μας, καθότι όχι μόνον είναι το μοναδικό υποκατάστημα τραπεζικού ιδρύματος που εδράζει στον Σταυρό, αλλά και το μόνο που κατά συνέπεια έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, με καταθέσεις, δάνεια, συναλλαγές και εξυπηρετεί χιλιάδες ντόπιων κατοίκων αλλά και επισκεπτών και ταξιδιωτών- τουριστών της ευρύτερης περιοχής.
Ο Σταυρός υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών ετησίως και γεωγραφικά-χωρικά βρίσκεται στον δρόμο ταξιδιωτών προς την Ιερισσό και το Άγιο Όρος. Τούτο αυτομάτως σημαίνει ότι η Εθνική Τράπεζα της περιοχής εξυπηρετεί πλήθος ντόπιων και επισκεπτών. Το κλείσιμο αυτής θα σήμανε αυτομάτως την μη εξυπηρέτηση με καθημερινές συναλλαγές όλων των μονίμων κατοίκων της περιοχής, των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, την εστίαση, την αγροτιά και την κτηνοτροφία, καθώς και των συνταξιούχων και μισθωτών της περιοχής. Ένας κύκλος εργασιών τεράστιος για κάθε τραπεζικό ίδρυμα, ο οποίος δεν δύναται να στηρίξει επ ουδενί ανάγκες περικοπών.
Το κλείσιμο της ΕΤΕ στην περιοχή θα ήταν καταστροφικό για όλους αυτούς τους συναλλασσόμενους και ήδη το νέο αυτό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες της περιοχής.

2. Εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα, ώστε να έρθει σε επαφή-συνεννόηση με άλλα τραπεζικά ιδρύματα για την εγκατάσταση υποκαταστημάτων τους στην Δ.Κ. Σταυρού.

3. Την συνυπογραφή του ανωτέρου ψηφίσματος απ όλους τους υφιστάμενους συλλόγους της Δ.Κ. Σταυρού, ή την έκδοση δικών τους σχετικών ψηφισμάτων

Αριθμός απόφασης 117/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.